18. dubna 2021 • 19:15

Krpálek vybojoval bronz na ME! V bitvě o medaili udolal Izraelce

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek se po třech letech znovu může radovat z medaile na mistrovství Evropy. V Lisabonu získal bronz, poté co v napínavé koncovce udolal Ora Sassona z Izraele. O šanci na ještě větší úspěch ho připravila semifinálová porážka s neoblíbeným soupeřem Genkem Grolem z Nizozemska. Pro Krpálka je to šestá evropská medaile, třetí z jeho současné kategorie nad sto kilogramů.



Naposledy uspěl v roce 2018, kdy triumfoval v Tel Avivu. Pak zapsal dvě pátá místa včetně listopadového šampionátu v Praze. Tam si připsal jednu z výher nad Sassonem, který se mu dnes postavil do cesty k cennému kovu. Jejich lisabonský duel byl především soubojem o úchop. Krpálek od konce druhé minuty vedl, ale zhruba deset sekund před koncem zabodoval i Sasson. Třicetiletý český reprezentant se tím nenechal rozhodit. Zápas ukončil úspěšným hodem po dvaadvaceti sekundách „zlatého skóre“.

Evropským šampionem se stal Rus Inal Tasojev. Finále s Grolem ukončil hodem po 71 sekundách a po stříbrech z let 2019 a 2020 získal první evropské zlato.

Mistrovství Evropy v judu v Lisabonu:

Muži:
Do 90 kg: 1. Bekauri, 2. Gviniašvili (oba Gruz.), 3. Igolnikov (Rus.) a Toth (Maď.), ....Klammert (ČR) vyřazen ve 2. kole.
Do 100 kg: 1. Nikiforov (Belg.), 2. Lipaerteliani (Gruz.), 3. Iddir (Fr.) a Kocojev (Ázerb.).
Nad 100 kg: 1. Tasojev (Rus.), 2. Grol (Niz.), 3. Krpálek (ČR) a Tušišvili (Gruz.).

Ženy:
Do 78 kg: 1. Pacutová (Pol.), 2. Steenhuisová (Niz.), 3. Posviteová (Fr.) a Grafová (Rak.).
Nad 78 kg: 1. Sayitová (Tur.), 2. Fontaineová (Fr.), 3. Slucká (Běl.) a Nunesová (Portug.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud