21. září 2022 • 19:30

Noc Bojovníků je zpět. Láká na Kohouta, Brichtu, Dvořáka i Kozubovského

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání je u konce. Po dlouhých třech letech bude Dobříš v sobotu znovu hostit galavečer Noc Bojovníků. Jeho páté vydání ozdobí česká špička v disciplínách K-1, MMA, K-1 extreme nebo boxu. Hlavní zápas obstará Matouš Kohout, bijec známý především z organizace Oktagon. Tentokrát ukáže své schopnosti v postojové disciplíně – K-1 v malých MMA rukavicích. Fanoušci se mohou těšit i na souboj o profesionální pás Světové asociace kickboxerských organizací (WAKO) nebo Lea Brichtu, který se už po konci v Oktagonu stihl objevit na turnaji RFA.



Od dubna 2016 se Noc Bojovníků konala každoročně, ale covidová přestávka tradici přerušila. Akce se tak v sobotu v 19:00 vrátí po více než třech letech. Lákadlem je zejména Matouš „Mighty rooster“ Kohout, elitní český MMA zápasník v lehké váze, který vyniká převážně postojem. Současná sedmička Oktagonu může své schopnosti prodat v kickboxerském klání s lokty i koleny na hlavu proti Bernardu Plavcovi. Ten přímo v Thajsku získal lokální titul World MuayThai.

Ještě před nimi bude ring patřit Matěji Kozubovskému a Jakubu Klaudovi. I je mohou příznivci bojových sportů znát z organizace Oktagon, oba se totiž v minulosti zúčastnili speciální série turnajů pod názvem Underground. Tentokrát se vzájemně porvou o profesionální pás CZECH NATIONAL WAKO PRO TITLE. Kozubovský je českou jedničkou v K-1, Klauda pro změnu několikanásobným světovým a evropským šampionem mezinárodní federace IFMA.

„Jsme hrdí na to, že se u nás bojuje o profesionální titul. Čekáme velkou štípanou od obou borců,“ predikuje promotér Noci Bojovníků Alex Chocholouš a matchmaker Martin Wodecki. „Velmi se těšíme i na zápas Kohouta s Plavcem, kde budou lítat lokty.“

Matouš Kohout bude zápasit na Noci bojovníků
Matouš Kohout bude zápasit na Noci bojovníků

Na kartě nechybí ani zápasník Leo Brichta, velmi schopný ranař, který na domácí scéně dokáže vzbudit vzrušení. V průběhu tohoto roku překvapil přestupem do RFA. V rámci Noci Bojovníků na něj čeká uznávaný chorvatský šampion Teo Mikelić. Ten vládnul podobně jako Čech Matěj Peňáz v nejprestižnější kickboxerské organizaci Glory, titul měl i ve W5. Brichtu proto v disciplíně K-1 nečeká nic jednoduchého.

„Bude to špičkový zápas mezi dvěma kvalitními bojovníky. Věříme, že diváci si stejně jako v minulosti odnesou skvělý zážitek, pořád mohou kupovat vstupenky. Těšit by se měli i na návrat Lukáše Dvořáka,“ láká promotér Chocholouš.

Zmíněný Dvořák zažije v podstatě domácí turnaj. Dobříšská legenda thajského boxu vyzve příbramskou naději Michala Bartůňka, který sbíral tituly už jako mladší žák. Příležitost v sobotu dostanou i méně známá jména v bojových sportech, jako je Vasyl Perstenyak, Ondřej Kuncl, Václav Koudelka, Jan Folta, Sergej Vyhnánek i Ondřej Tauchman. Nejen jejich zápasy okomentuje současný zápasník UFC David Dvořák, mezi čestné hosty zavítá šampion Oktagonu David Kozma nebo elitní boxer Vasil Ducár.

Vstupenky na Noc Bojovníků 5 můžete koupit ZDE >>>

Noc Bojovníků se vrací! Pátý turnaj nabídne elitní zápasníkyFoto Noc Bojovníků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud