29. listopadu 2022 • 16:20

Sen o medaili končí! Softbalisté chybovali v obraně a padli s obhájci zlata

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští softbalisté prohráli s Argentinou 1:8 a nepostoupí mezi nejlepší šestici mistrovství světa. Ve skupině A odehrají poslední zápas proti Filipínám. „Čeká nás boj ve spodní části. Případnou výhru si chceme přenést do další fáze turnaje,“ říká trenér Jaroslav Korčák. Sen o historické medaili končí, jeho svěřenci budou na Novém Zélandu dál usilovat o celkové 7. místo.



Utkání proti úřadujícím mistrům světa z Argentiny, kteří titul získali v roce 2019 v Praze, začali čeští softbalisté dobře. Hned v první směně se odpalem doprostřed zadního pole prosadil George Harris, který stáhl svého spoluhráče na domácí metu. Jenže poté už začali úřadovat v útoku Argentinci. Ti si nejprve ve druhé směně připsali dva body po chybách české obrany. Ve třetí pak tři body.

„Skóre je jednoznačný, ale ten průběh zápasu takový nebyl. V půlce šesté směny jsme vedli na úspěšné odpaly, projev našeho útoku byl dobrý. Měli jsme dostatek tvrdých kontaktů, které Argentina často velmi pěkně stačila zahrát. Zároveň se nám ten zápas nepovedl v obraně,“ přiznal kouč Korčák.

Český tým zaznamenal šest úspěšných odpalů. Jenže v šesté směně přidali Argentinci další tři body a utkání tak skončilo rozdílem.

Po prohře je tak jasné, že český tým obsadí v tabulce nejlépe páté místo. I kdyby si Češi připsali výhru proti Filipínám, nepředhonili by kvůli vzájemným zápasům Kubu či Nový Zéland.

„I tak bude důležité, abychom Filipíny porazili. Na turnaji hrají skvěle v obraně, nebude to lehké,“ dodal nadhazovač Jonáš Hajný.

Češi v soubojích o sedmé místo nastoupí určitě proti Dánům, kteří na mistrovství světa nemají zatím ani jednu výhru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud