18. května 2016 • 11:01

Váňa ukázal dres Dostihového klubu iSport.cz a hlásí: Budeme jako v Anglii!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní projekt Dostihového klubu iSport.cz už je krátce před oficiálním rozjezdem. Trenér Josef Váňa, který klubu pronajímá šestiletého hnědáka Theophila, o víkendu ve svých stájích přivítal návštěvu klubových členů a představil jim nový dres. Theophilos by měl poprvé startovat 4. června v Pardubicích, i tam se chystá početná výprava.



Očekávání roste. Stáj dostihového klubu iSport.cz byla registrována Jockey Clubem, Josef Váňa nechal v Itálii vyrobit dres v klubových zelenobílých barvách, o nichž v hlasování rozhodli kluboví členové. A blízko už je první dostih klubového koně Theophila.

Ten měl původně startovat už tuto sobotu v Pardubicích, Váňa ale nakonec pro premiéru vybral pozdější termín, sobotu 4. června, kde je větší možnost výběru dostihu tak, aby měl kůň šanci na vítězství.

Trenér Dostihové klubu iSport.cz představil o víkendu členům nový dres
Video se připravuje ...

„A mně by se hrozně líbilo, aby se čeští turfmani chytili za nos, kdyby se mu podařilo první dostih vyhrát,“ říká Váňa. „Když přijede čtyřicet majitelů na vyhodnocovací tribunu, tak si budeme připadat jako v Anglii, protože tam je to normální. Tam přijedou dva autobusy majitelů koně, kteří mají nějaký syndikát a takhle si to užívají.“

Dostihový klub iSport.cz se zrodil v závěru loňského roku s cílem nabídnout veřejnosti možnost zažít pocity majitelů dostihových koní, což je pro jednotlivce jinak nákladná záležitost. Projekt už ve své první fázi přilákal téměř sedm desítek členů a už teď je tak historicky nejpočetnějším dostihovým syndikátem v zemi.

Klub je však stále otevřený dalším zájemcům, kteří se mohou přihlásit zde po zaplacení vstupního poplatku ve výši 1000 korun - více ZDE »

 

O víkendu proběhla další návštěva klubových členů ve stájích trenéra Josefa Váni v Bohuslavi a Mlýncích na Karlovarsku. Zájemci navštívili Theophila a pohovořili se stájovým principálem. Váňa mimo jiné vysvětloval důvody pozdějšího Theohpilova startu.

 

„Máme myšlenku ho do Pardubic teď nedávat. Sezona je dlouhá. Přeci jenom poprvé v Pardubicích, když je koní jako smetí, bylo by to takové všelijaké,“ říká Váňa. „Má život před sebou. To, že utíkat umí, v životě dokázal.“

 

Návštěva klubových majitelů Theophila u Josefa Váni
Návštěva klubových majitelů Theophila u Josefa Váni

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud