Martin Hašek
14. listopadu 2012 • 13:44

Gott slíbil Váňovi, že přijede na Velkou. Ale jen, když pojede!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dvě legendy se potkaly na karlovarském koncertu zpěváka Karla Gotta. Zlatého Slavíka přišel pozdravit žokej Josef Váňa. Gott slíbil, že za rok přijede na Velkou pardubickou. Ale dal si podmínku: Váňu na startu!



Z nedaleké Chyše vyrazili manželé Váňovi na karlovarský koncert Karel Gott Tour 2012.

„Já se na to těším normálně. Ale moje paní má už od rána rozbušené srdce,“ líčil Váňa s úsměvem těsně před startem show. „Rád bych se s mistrem pozdravil. Doufám, že se mi to o přestávce podaří.“

Váňova manželka Pavla, rovněž dostihová trenérka, patří k nejvěrnějším Gottovým fanynkám.

„Miluji ho odmala,“ přiznala Váňová. „Já se na tenhle večer těším. Jsem nervozní jako před Velkou pardubickou.“

Gott si ještě před poločasem své show na Váňu vzpomněl, zamával mu z pódia a spolu s Gabrielou Gunčíkovou zazpíval také duet Nic nás nezastaví, který věnoval právě Váňovi.

A o přestávce došlo i k vzájemnému setkání. V předpokoji mistrovy šatny na něj čekali manželé Váňovi a také další známý dostihový pár – herec Rudolf Jelínek alias Jirka Hradec ze seriálu o majoru Zemanovi s manželkou, dostihovou trenérkou Martinou Růžičkovou. V té chvíli nebyl v místnosti už nikdo jiný, kromě kameramana webu iSport.cz.

Zkušený dostihový žokej Josef Váňa se o přestávce koncertu Karla Gotta dostal za pěveckým mistrem přímo do šatny
Video se připravuje ...

„Uctivá poklona!“ přivítal Gott společenstvo, když vyšel ze svých prostor v tmavých kalhotách a bílé košili s rozhalenkou.

„Tady máte nápoj, abyste si sem tam lupl, ať vám to lepší zpívá,“ popřál Váňa Gottovi, který přijal láhev vína a pak splnil přání žokejově manželce.

„Já bych chtěla takovou pusinku, jako jste dal té malé holčičce!“ odhodlala se Váňová s připomínkou scény z první části koncertu, v které ke Gottovi přistoupila malá dívenka s kyticí, za což ji zpěvák odměnil polibkem na čelo. Váňovou ale Gott políbil na ústa a pak mrknul na jejího manžela: „Můžu?“

Gott s Váňou k sobě chovají vzájemný respekt. Váňa si po loňském vítězství ve Velké pardubické ještě v sedle na zpěváka vzpomněl a pozval ho na letošní ročník. Zpěvák si udělal místo v kalendáři, ale po posunutí tradičního termínu dostihu z druhé říjnové neděle na sobotu se zúčastnit nemohl. Příští rok by se ale v Pardubicích mohl objevit.

„Těším se, že se uvidíme na Velký pardubický,“ pozval Gotta Rudolf Jelínek při loučení.

Gott před odpovědí pohlédl na Váňu, usmál se a odvětil: „Jenom, když pojedete! To je podmínka…“

„Uvidíme,“ usmíval se nedávno šedesátiletý Váňa, který však už předtím naznačil, že pokud mu to dovolí jeho zdravotní stav, další účasti ve Velké pardubické by se nebránil.

„Kdyby bylo všechno v pohodě, tak bych to ještě zkusil…“ řekl slavný žokej.

Karel Gott pózuje s Josefem Váňou na premiéře filmu o českém jezdci
Karel Gott pózuje s Josefem Váňou na premiéře filmu o českém jezdci

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud