13. října 2013 • 19:23

Věděl jsem, že sedím na nejlepším koni, chválil vítěznou klisnu Faltejsek

Autor: mjk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dominoval stejně jako před rokem. Žokej Jan Faltejsek se na klisně Orphee des Blins se dostal na špici startovního pole záhy po startu a už před sebe nikoho nepustil. Po závodě přiznal že ve vítězství věřil už před startem 123. Velké pardubické.



"Věděl jsem, že když se nestane nic mimořádného, sedím na nejlepším koni v dostihu," prohlásil Faltejsek. "Prostě pojedu to svoje a když se stane chyba tak se stane chyba, nikdo nejsme dokonalý," popsal vzápětí svou dostihovou strategii.

Jeho klisna se řítila neohroženě na všechny skoky. Ostatní koně rychle odpadávali, ona zůstávala v čele. „Je to prostě letec. Dneska to jen potvrdila,“ usmíval se vítěz Velké pardubické v rozhovoru pro ČT.

„Nechtěl jsem ji nějak zbytečně vyprovokovat, protože byla obtížná půda. Celý závod jsem ji naopak musel zpomalovat,“ tvrdil po závodě. Konkurenti totiž ubývali. Z dvaceti koní na startu se do cíle podívalo šest! Po svých dokráčel i Josef Váňa starší, který spadl na poslední překážce.

Jako správný šampion našel i na výkonu svého koně několik kritických postřehů. „První dva skoky nebyly vůbec podle jejího zvyku. Bylo to takový neučesaný. Snažil jsem se ji zklidnit.“

Vítězný žokej Faltejsek na tiskové konferenci
Video se připravuje ...

Převažovala ale pochopitelně slova chvály. „Ukázala, že je skvělý vytrvalec. Výhodou bylo i to, že to tady zná,“ hledal důvod suverénního úspěchu své klisny Orphee des Blins šťastný Faltejsek. „Bylo to ale rozhodně těžší než loni. Ten terén se obtížností dal srovnat se slavnými zahraničními závody,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud