9. května 2018 • 10:12

Nová Registana? Izynka porazila i dva vítěze Velké pardubické

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset startů, šest vítězství, jedno druhé místo a dvě třetí. Sedmiletá klisna Izynka (stáj Hudec-Olehla), kterou ve Světlé Hoře trénuje Čestmír Olehla, triumfovala v sedle s Lukášem Matuským v hlavním dostihu zahajovacího mítinku v Pardubicích. Vyhrála Cenu města Pardubic – Úvodní cross country Koroka na 4500 metrů a nechala za sebou i dva vítěze Velké pardubické. Charme Look (nejlepší z roku 2016) doběhl s Marcelem Novákem třetí, Ribelino (2015) s Martinem Liškou sedmý.



Nová Registana? Žokej Matuský už Izynku k dvojnásobné vítězce Velké pardubické v minulosti přirovnával. „Kéž by tomu tak bylo,“ pousmál se trenér Olehla, který Registanu při jejích triumfech v letech 2003 a 2004 připravoval. „Jsem nadšený. Byl to pro ni dnes křest ohněm v této nóbl společnosti a poradila si výborně. Navíc pro ni první starty v sezoně nejsou komfortní, je to spíše podzimní kůň.“

Matuský s Izynkou si poradili i s kritickou situací na prodlouženém Taxisu. „Měli jsme tam menší karambol s Charme Lookem, který udělal na skoku chybu a zastavil se,“ popisuje Matuský. „Propadli jsme se, ale nechal jsem ji odfouknout a potom perfektně zrychlila. Když jsme došli na trávu, kobylka prokázala veliký progres a vydržela až do konce.“

Druhý doběhl Wild Danger s Janem Kratochvílem (Javor, trenér Váňa), třetí Charme Look s Marcelem Novákem (Orling, Růžičková), čtvrtý Vicody s Josefem Bartošem (Lokotrans, Popelka) a pátý Universe of Gracie se Sertašem Ferhanovem (Bors Břeclav, Popelka).

Vítězná Izynka (Hudec-Olehla) s Lukášem MatuskýmFoto Jockey Club

V Pardubicích se Izynce daří, všech šest svých překážkových vítězství si připsala právě na zdejší dráze. K Registaně, která pod vedením Čestmíra Olehly absolvovala 33 dostihů, 21 jich vyhrála a jen 2 nedokončila (na dotacích vydělala 10 444 858 korun), má pořád daleko. Nicméně našlápnuto má sedmiletá odchovankyně Pavla Vrby velmi slušně.

Na zahajovacím pardubickém mítinku se dařilo i Matuskému. Kromě Izynky vyhrál i s Turdusem (Quartis-Zámecký Vrch, trenérka Kabelková). Dvě vítězství si připsal také Marek Stromský - s Mustamirem (Ray Racing, F. Holčák) a Stigrisem (K-K Metal, F. Holčák).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud