Květoslav Šimek
14. května 2023 • 15:43

Neporažený Jardin Michelet! Žokej Florian oslavil stovku v jarní klasice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí start, třetí vítězství. Tříletý hnědák Jardin Michelet ze stáje Cardboard vyhrál s žokejem Adamem Florianem 102. ročník Conseq Velké jarní ceny. Trenér Zdeněk Seménka si připsal druhé klasické vítězství a Florian stylově oslavil sté vítězství kariéry. „Krásný pocit! Co víc si přát? Klasika a sté vítězství,“ radoval se Adam Florian při předávání cen.



V prvním klasickém dostihu sezony pro hřebce a klisny na 1600 metrů o 550 tisíc korun bylo patnáct koní. Jardin Michelet vyhrál oba předchozí dostihy ve Velké Chuchli a patřil do širšího okruhu favoritů. I tak odskakoval s kurzem 11:1 na vítězství. Také proto, že i podle trenéra Seménky by měla být jeho síla v delších distancích.

„Šel proti distanci, ale šel na sto procent,“ pochvaloval si Florian. „Počítal jsem s tím, že musíme jít zepředu, protože koncem nepřiletí. Se čtrnáctkou na startu to bylo těžší, ale dostali jsme se dopředu.“

Věřit začal Florian až těsně před cílem. Ve finiši sváděli ostrý boj s jedinou klisnou na startu Abhou (Statek Blata Český ráj, trenérka Janáčková-Koplíková) vedenou Tomášem Lukáškem. „Jistý jsem si byl až padesát metrů před cílem, kdy jsme se dostali půl délky před Tomáše,“ dodal vítězný žokej.

Třetí doběhl Bellator (Leram, trenér Luka) s Jiřím Chaloupkou, čtvrtý Biriatou (Statek Blata Český ráj, trenérka Janáčková-Koplíková) s Hugo Besnierem, pátý největší favorit Devil In Pink (Lokotrans, trenér Urbánek) s Martinem Laubem.

Trenér Zdeněk Seménka si připsal druhé klasické vítězství kariéry. V minulé sezoně ovládla Oaks klisna českého chovu Vignetta. Vítězstvím ve Velké jarní se Jardin Michelet stal jedním z favoritů Českého derby (25. června). Stejně jako tříletý Breakmoment (CK Martin Tour, trenérka Janáčková-Koplíková), který s francouzským jezdcem Hugo Besnierem vyhrál 37. ročník Memoriálu Otakara Frankenbergera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud