26. července 2021 • 18:20

Florbalové juniory čeká šampionát v Brně. Navážou na dva roky staré zlato?

Autor: Marek Hammami
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou to dva roky od senzačního zlata české juniorské reprezentace z kanadského Halifaxu. O podobný husarský kousek se teď bude chtít pokusit nový tým, který vznikal v průběhu dvouletého přípravného cyklu, jehož finální podoba byla odtajněna v posledních dnech.



Trenér juniorských obhájců titulu Jaroslav Berka neměl se skladbou týmu výrazné problémy, sestava byla vcelku očekávaná a až na posledním přípravném turnaji v Bratislavě trenérský tým doplnil poslední čtyři posty, nad kterými panovala mezi vedením mužstva debata.

Jedinými pamětníky „kanadského“ zlata v závěrečné nominaci tak zůstávájí útočník Matěj Havlas a kapitán českého týmu Filip Forman, který v poslední sezoně Livesport superligy nastřádal v základní části a play-off 64 kanadských bodů a notnou měrou přispěl k historickému umístění pražských FbŠ Bohemians na třetí pozici základní části. Právě Forman bude jednou z největších hvězd Čechů a dost možná celého šampionátu, otázkou je ale v jaké formě brzy devatenáctiletý hráč bude, jelikož si na posledním srazu reprezentace poranil rameno. Talentovaný útočník se zkušenostmi ze švédské superligy však nepochybuje, že start turnaje stihne v nejlepší možné formě. „Já osobně se těším moc. Ještě musím doléčit zranění a pak se do toho opřu“ hlásí Forman.

Nominace juniorského národního týmu pro MS 2021

Brankáři: Karel Hodík (Florbal Chodov), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Obránci: Matyáš Bachmaier (Kanonýři Kladno), Martin Čermák, Bohumil Piskáček (oba Tatran Střešovice), Ondřej Kawulok (Florbal Ústí), Lukáš Punčochář (Florbal Mladá Boleslav), Jan Malič (FBŠ Bohemians).

Útočníci: Matouš Burian, Tomáš Hanák (oba Black Angels), Matěj Čermák, Martin Dolejš (oba Sparta Praha), Filip Forman (FbŠ Bohemians), Matěj Havlas, Vojtěch Klápa, Ondřej Papoušek (všichni Tatran Střešovice), Adam Hemerka, Matěj Pěnička (oba Florbal Mladá Boleslav), Petr Majer (Florbal Chodov), Šimon Stránský (FBC Liberec).

Velkým motivačním faktorem pro celý tým bude samozřejmě i fakt, že se letošní turnaj odehrává na domácí půdě a to sice v Brněnském halovém komplexu Vodova. Do Česka se opět po třech letech vrací vrcholná akce mistrovství světa, turnaj v kategorii juniorů pořádá florbalová federace po osmnácti letech.

Důležitost domácího prostředí cítí i trenér českých nadějí Berka. „Hrát doma je určitě velká výhoda a zároveň velký závazek. Věřím tomu, že když budeme v zádech cítit podporu, tak to hráčům dodá obrovské sebevědomí a může jim to pomoci v boji o nejvyšší příčky“ nechal se slyšet lodivod českého týmu pro web Českého Florbalu.

Zhruba měsíc před turnajem se pak reprezentace sejde, aby sehrála přípravné zápasy proti superligovým šampiónům z Boleslavi a švýcarskému Konizu, závěrečný kemp se pak odehraje v Kutné Hoře, kde už budou hráči ladit poslední detaily před turnajem, posléze se přesunou do samotného dějiště turnaje.

„Lvíčata“ byla nalosována do skupiny A, kde změří síly s Finskem, Slovenskem a Lotyšskem. Úvodní zápas mistrovství odehrají 25. srpna proti Finsku. Den poté se střetnou se Slováky, které na přípravném kempu začátkem července v Bratislavě rozstříleli 16:1. Základní skupinu uzavřou v pátek 27. srpna proti Lotyšsku.

Program reprezentace juniorů na MS v Brně

25.8 Česko – Finsko
26.8 Česko -  Slovensko
27.8 Česko – Lotyšsko

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud