26. února 2014 • 17:05

Šumský se vrhnul na futsal. Trénuje s šampiony a překládá Brazilcům

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je výzva. Někdejší velký talent českého fotbalu Nicolas Šumský, jehož kariéra se přibrzdila po loňské tragické dopravní nehodě, při níž zemřela jeho kamarádka, bude po návratu do Česka bojovat na dvou frontách. Fotbal má hrát v divizi C za Vysoké Mýto, k tomu si ale nejspíš přidá angažmá v týmu ERA PACK Chrudim. S futsalovým suverénem dvacetiletý hráč už dva týdny trénuje.



„Příští týden se o všem bude jednat,“ prohlašuje k možným námluvám prezident chrudimského klubu František Tichý.

Všem zainteresovaným je jasné, že mladý hráč po životních kotrmelcích potřebuje restart kariéry. A pokusí se o něj doma v Česku, i když mohl hrát ve slovinském NK Gorica, kde měl profesionální smlouvu.

Fotbalově chce ožít v divizi C, technický hráč pak hodlá prodat své umění i na půdě futsalu. Lehké to ale mít nebude. Chrudim je mnohonásobným mistrem, v tuzemsku nemá konkurenci.

Je otázkou, jak rychle může Šumský naskočit do mašiny, která přehrává soupeře nejen na domácí scéně strojovými a pečlivě nacvičenými kombinacemi. „Dnešní futsal je o signálech, ty nejdou naučit během chvíle,“ připouští Tichý.

Kromě futsalových dovedností nachází na případném fungování Šumského v klubu ještě jeden možná trochu nečekaný klad.

„Je pro nás atraktivní i v tom, že umí španělsky. Bez problému si tedy rozumí nejen s trenérem, ale v pohodě si popovídá i brazilskými hráči,“ pochvaluje si šéf Chrudimi. Jak jednání mezi hráčem a českými mistry dopadne tak bude jasné během následujícího týdne.

Nicolas Šumský se mohl stát hráčem Brna, nabídku Zbrojovky ale odmítl
Nicolas Šumský se mohl stát hráčem Brna, nabídku Zbrojovky ale odmítl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud