6. února 2018 • 08:35

Velký futsalový úspěch! Češi skončili na Grand Prix druzí, Brazilci jim tleskali

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historický úspěch. Čeští futsalisté skončili na tradičním brazilském Grand Prix na fantastickém druhém místě. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna podali v nedělním finále ještě lepší výkon než v sobotním závěrečném duelu ve skupině, nicméně ani napodruhé domácí Brazílii v Brusque neporazili. Kanárci turnaj vyhráli po výsledku 4:2.



Nebývá to zvykem, ale tentokrát dvakrát dotahovala Brazílie. Nejprve se trefil po skvělé akci Rešetára Seidler. Domácí srovnali až dvě minuty před koncem první půle. Ve 22. minutě se Češi podruhé v zápase dostali do vedení, tentokrát sám kapitán Rešetár vybojoval míč a nekompromisně ho zavěsil pod břevno – 1:2.

Brazílie otočila zápas v rozmezí 25. až 27. minuty. Definitivní podobu skóre přinesla 33. minuta, kdy dal na konečných 4:2. Ferrao.

„Finále bylo vyvrcholením naší maďarsko-brazilské mise. Měli jsme dost času na tréninky doplněné osmi zápasy a musím říci, že se to vyplatilo. Během času jsme odstraňovali chyby a finále bylo vyústění práce všech hráčů a realizačního týmu. Musím říci, že jsme se Brazílii vyrovnali skoro ve všech směrech, mimo zakončení. V tom nás předčili a zvítězili. Každopádně to byly první naše zápasy proti Brazílii, kdy jsme je donutili k maximálnímu výkonu,“ pochválil trenér Tomáš Neumann a doplnil: „Nerad se vyjadřuji k rozhodčím, ale ve finále museli Brazílii hodně tlačit. I tak jsme měli dost šancí finále vyhrát, ale nebylo nám přáno.“

Trenér je na všechny hráče a celý realizační tým nesmírně pyšný! „Přijeli jsme ukázat světu, že se s námi musí nadále počítat, a to se povedlo. Nabídky z Uruguaye a Kostariky k dalším zápasům, a hlavně závěrečný respekt celé Brazílie, když nám ve stoje tleskali, včetně samotných hráčů, to je to, proč to děláte,“ dodal Neumann.

Výsledek nedělního finále:

Brazílie – Česká republika 4:2 (1:1)

Branky a nahrávky: 18. Ferrao, 25. Gadeia, 27. Lino, 33. Ferrao – 8. Seidler (Rešetár), 22. Rešetár.
Brazílie:
Guitta – Rodrigo, Daniel, Ferrao, Pito – Willian, Bruno, L. Lino, Leo Santana, Marcel, Falcao, Gadeia, Dieguinho.
Česká republika: Gerčák (Vahala) – Rešetár, Seidler, Vnuk, Janovský – Cupák, Záruba, P. Drozd, Slováček, Koudelka, Černý, D. Drozd, Kovács.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud