19. října 2018 • 16:32

Spor ve futsalu! Litoměřice končí v lize a tvrdí: Vedení svazu je prohnilé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalový klub Gardenline Litoměřice po čtvrtém kole nové sezony odstoupil z první ligy. Podle prohlášení na svém webu tím chce upozornit na špatné fungování futsalového svazu. Ten zahájil se severočeským klubem a jeho majitelem Milošem Náprstkem řízení.



„Naše rozhodnutí má demonstrativní charakter, jak poukázat na nefunkční, amatérské a prohnilé vedení svazu futsalu v čele s předsedou Otakarem Mestekem,“ uvedl za litoměřický klub Náprstek, který také odmítl, že za koncem v lize stojí ekonomické důvody.

„Komise futsalu FAČR se ostře ohrazuje proti formulaci o prohnilém vedení Svazu futsalu ČR v čele s předsedou - právě tato část je důvodem pro zahájení etického řízení,“ řekl Mestek v prohlášení pro média a připomněl, že Gardenline už byl v minulosti finančně potrestán za hanobení svazového vedení.

Radost sparťanských futsalistů po brance do sítě Slavie
Radost sparťanských futsalistů po brance do sítě Slavie

Litoměřický klub za poslední kapku pro odstoupení označil udělení třízápasového trestu hráči Fabriciovi, který za nakopnutí soupeře v zápase v Uherském Hradišti dostal žlutou kartu. Náprstkovi vadilo, že disciplinární komise rozhodla o trestu až téměř po měsíci a mezitím Fabricio mohl dvě utkání odehrát.

„Jednalo se o využití nepříliš často využívaného modelu v disciplinárním řádu a sportovním řádu, kdy disciplinární komise sama zjistí závažný prohřešek a může až rok zpětně trestat. Nehraje roli, kolik utkání mezitím hráč odehraje,“ vysvětlil Mestek.

„V tomto kontextu je reakce klubu - odstoupení ze soutěže za stop pro hráče na tři soutěžní utkání - pro Komisi futsalu FAČR naprosto neadekvátní,“ dodal.

Litoměřický celek, který v nejvyšší futsalové soutěži začal třetí sezonu, už se domluvil s hráči na ukončení smluv a dovolil jim zadarmo odejít do jiných týmů.

Nejvyšší futsalová soutěž tak v aktuálním ročníku bude pokračovat s jedenácti celky. Výsledky Litoměřic budou anulovány a jejich další utkání zrušena. Mužstva, která měla s Gardenline hrát, budou mít v daném kole volno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud