20. listopadu 2019 • 19:36

Sparta vzdorovala Barceloně. Vítězná série ve futsalové Lize mistrů skončila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Sparty na úvod elitní fáze Ligy mistrů v Bělorusku neudrželi vedení nad Barcelonou a favoritovi podlehli 1:2. Čeští šampioni poprvé v tomto ročníku soutěže zaváhali, ve druhém zápase čtyřčlenné skupiny ve čtvrtek vyzvou domácí Minsk.



„I když jsme nebodovali, tak 2:1 proti Barceloně s předvedenou hrou je docela dobrý výsledek. Myslím, že nám to pomůže, a budeme chtít vyhrát dva zbylé zápasy,“ řekl brankář Ondřej Vahala pro facebookovou stránku klubu.

Sparťané, kteří v minulé sezoně sesadili z pomyslného českého futsalového trůnu Chrudim, při svém premiérovém startu v LM vyhráli všechna tři utkání v domácí základní skupině. Také dnes začali Pražané dobře a už ve třetí minutě otevřel skóre kapitán Drahovský po přihrávce bývalého barcelonského hráče Wildeho.

Vahala pak Spartu dlouho držel a překonat ho dokázal až těsně před koncem první půle Dyego. „Proti Barceloně se vždycky hraje těžko. Samozřejmě oni jsou víc na balonu, mají šance. My jsme se chytli docela jednoduchým gólem, Draho (Drahovský) to tam hezky uklízel. Bohužel jsme dostali gól asi půl minuty před koncem poločasu,“ uvedl sparťanský gólman.

Barcelona, která soutěž dvakrát vyhrála a v minulé sezoně skončila třetí, dokonala obrat ve 27. minutě zásluhou Aicarda. Další střely pochytal výborný Vahala, ale tým trenéra Simitčiho těsnou porážku neodvrátil ani při závěrečné power play.

Pouze vítězové každé ze čtyř skupin postoupí do závěrečného Final Four. Mezi nejlepší čtyři celky Ligy mistrů se český zástupce ještě nikdy nedostal.

Elitní fáze futsalové Ligy mistrů - skupina D v Minsku:

FC Barcelona - Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 20. Dyego, 27. Aicardo - 3. Drahovský.

Sestava Sparty: Vahala (Plecitý, Cardoso) - Kocič, Novak, Wilde, Grbeša - Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský, Křivánek, Hora. Trenér: Simitči.

Minsk - Cherson 1:2 (0:1)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud