16. srpna 2021 • 13:05

Český futsal mění tvář. Co autora inspirovalo při tvorbě nové identity?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start futsalových soutěží se blíží. Sezona 2021/2022, v níž bude obhajovat titul v 1. FUTSAL lize Interobal Plzeň, bude v jedné věci opravdu speciální. Vůbec poprvé v historii bude ve vlastní nové identitě, kterou Svaz futsalu přestavil v pondělí krátce po poledni.



Jeden z vrcholů pro český futsal přijde hned na začátku nového ročníku, reprezentace vedená trenérem Tomášem Neumannem absolvuje mistrovství světa. Ještě před ním si Svaz futsalu nadělil dárek v podobě nové identity. „Všichni pevně věříme a přejeme si, aby český tým v Litvě uspěl. I proto jsme si nadělili značku, která je hravá, moderní a energická. Přesně taková, jaký je futsal,“ uvedl v tiskové zprávě PR manažer Michal Pavlík.

Nová identita futsalu, která se netýká pouze nejvyšší soutěže, ale celého spektra, vznikala několik měsíců. Ujal se jí přední český grafik Jan Moucha z kreativního studia VMLY&R ve spolupráci se STES a Svazem futsalu ČR. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo vytvořit originální a ucelenou identitu. Musím poděkovat nejen Janu Mouchovi, ale i všem ostatním, kteří se podíleli na tvorbě nového brandu. Futsal, jakožto velice atraktivní sport, si zaslouží pozornost široké veřejnosti. Věřím, že nám tato změna pomůže i v oblasti marketingu a obchodu,“ doufá Václav Kudrna ze společnosti STES.

„Přeji novému futsalovému brandu, který je velmi specifický, a mně osobně se opravdu velmi líbí, jen to nejlepší. Aby byl přijat futsalovou i širokou veřejností, aby pomohl futsalu při zviditelňování se jako svébytného a hrdého sportu. Aby se každý futsalista mohl se svým sportem doslova sžít a identifikovat,“ prohlásil předseda SFČR Otakar Mestek.

Čím se autor nechal inspirovat? „Futsal je velice energický sport, proto bylo mým cílem tuto energii přenést i do vizuální identity. Nejdominantnějším prvkem jsou diagonální trajektorie letu míče, které jsou použity jak v logu, kde tvoří střela do „vinglu“ branky stylizované písmeno F, tak v celém vizuálním systému. Střely se objevují buď jako grafické pozadí na různých materiálech nebo jako samostatný motiv. Dynamiku dále podporuje i použití kurzívního řezu písma Raptor od české písmolijny Superior Type. Pevně věřím, že bude nový vizuální styl dobře přijat, a že nový kabát pomůže odstartovat další úspěšnou etapu tohoto skvělého sportu,“ okomentoval svou tvorbu Moucha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud