29. srpna 2022 • 10:00

Nováček doma zaskočil Slavii. Chrudim nasázela desítku, ligu ale vede Sparta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalisté 1. Futsal ligy na úvod sezony nezaváhali. Chrudim dala desítku Mělníku a Plzeň vyhrála vysoko v Liberci. Nejvyšší výhru úvodního kola si ale připsala pražská Sparta. Právem je tak ve vedení.



Sparta doma deklasovala nováčka z Olomouce 11:1. Kosovské legii se dařilo. Táhl je navíc Albánec Brahimi, který nastřílel hattrick. „Soupeř přijel oslaben bez svého nejlepšího hráče, ale i tak dát jedenáct gólů, a vytvořit si dalších minimálně jedenáct tutovek, mi dělá radost,“ usmíval se kouč Pražanů Beni Simitči.

U slávistů zase tak vesele nebylo. Na palubovce v Kadani vedli nad nováčkem z Perštejnu 5:3, jenže domácí před pěti sty diváky srovnali v závěru na konečných 5:5. Hattrick vstřelil navrátilec Daniel Klíma. Věřil i ve výhru: „V utkání jsme ukázali týmovost a svým odhodláním jsme dokázali vyrovnat nepříznivé skóre. Musím ale přiznat, že po prvním poločase jsem věřil, že získáme tři body. Mně osobně se hrálo velmi dobře, jelikož v zaplněné hale nás hnali fanoušci vpřed!“

„Za stavu 5:3 jsme běželi několikrát sami na brankáře, ale nevstřelili jsme góly. Tohle prostě musíme potrestat. Dostali jsme branky po rohových kopech, to se nám nesmí stávat,“ štvalo slávistického kouče Zdeňka Slámu.

Chrudim vyhrála na Mělníku 10:1. V jejich dresu vstřelil hattrick Martin Doša. Ještě lépe se vedlo kapitánovi Plzně Lukášovi Rešetárovi na palubovce v Liberci. Tři góly dal a na tři přihrál. Jeho tým zvítězil vysoko 8:1.

Velmi vyrovnané zápasy viděli fanoušci v České Lípě a Ústí nad Labem. Démoni remizovali s Helasem Brno 1:1. „V utkání dominovaly obrany obou mužstev, a proto bylo k vidění spíše bojovné než pohledné utkání,“ uznal kouč Brňanů Tomáš Galia. Sedm branek padlo v zápase Ústí vs. Vysoké Mýto. Domácí zvítězili těsně 4:3 a získali důležité body, které se na konci mohou ještě hodit. „Všichni jsme věděli, že je to pro nás velmi důležitý zápas a chtěli jsme ho před domácími fanoušky zvládnout. Jsem rád, že jsme vyhráli a tři body zůstaly doma,“ radoval se autor vítězné branky Jaroslav Zápotocký.

Výsledky 1. kola 1. Futsal ligy

SK Olympik Mělník - FK Chrudim 1:10 (0:5)
Branky: 37. Joao – 3. Koudelka (Éverton), 8. Radovanovič (Doša), 13. D. Drozd (Kubát), 17. Éverton (Radovanovič), 19. Doša (D. Drozd), 21. Doša (Éverton), 22. Doša (Éverton), 23. Capa (Mareš), 24. D. Drozd (P. Drozd), 33. P. Drozd (D. Drozd).

Sparta Praha - SKUP Olomouc 11:1 (6:0)
Branky: 2. Brahimi (Kelmendi), 3. Brahimi (Rukovci), 8. Maxharraj, 16. Rukovci (Darrier), 17. Darrier, 20. Fabricio, 25. Rukovci (Darrier), 32. Fabricio (Darrier), 35. Hora (Hudousek), 36. Darrier, 40. Brahimi – 34. vlastní.

FC Démoni Česká Lípa - Helas Brno 1:1 (1:1)
Branky: 6. Výborný (Abrham) – 8. Zdráhal (Havel).

TJ Spartak Perštejn - SK Slavia Praha 5:5 (1:1)
Branky: 6. Klíma (Baran), 23. Černý (Caio), 35. Klíma (Belej), 37. Klíma (Černý), 38. Caio (Chmelan) – 19. Hrdina (Kuchta), 24. Homola (Záruba), 25. Křemen (Brychta), 28. Hrdina, 35. Ševčík (Hrdina).

FC Rapid Ústí n. L. - 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto 4:3 (3:3)
Branky: 5. Zápotocký Jiří (Gajdoš M.), 8. Zápotocký Jar. (Zápotocký Jiří), 18. Schorsch (Zápotocký Jar.), 32. Zápotocký Jar. (Vobořil) – 5. Ráliš D. (Vojtíšek), 10. Demjančuk (Ráliš M.), 16. Palatka (Gerčák).

FTZS Liberec - SK Interobal Plzeň 1:8 (0:4)
Branky: 30. M. Bína (P. Bína) - 8. Seidler (Rešetár), 10. Rick (Kozár), 11. Holý (Rešetár), 14. Seidler (Němec), 27. Holý (Rešetár), 32. Rešetár (Künstner), 33. Rešetár (Křivánek), 34. Rešetár (Seidler).

Tabulka

Program 1. Futsal ligy

Pátek 2. září 2022, 20:00
FK Chrudim – SKUP Olomouc
SK Slavia Praha – FTZS Liberec
Helas Brno – FC Rapid Ústí n. L.
SK Interobal Plzeň – Sparta Praha
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto – TJ Spartak Perštejn
SK Olympik Mělník – FC Démoni Česká Lípa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud