3. května 2014 • 12:00

Házenkáři Plzně po patnácti letech slaví mistrovský titul

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Plzně slaví po patnácti letech mistrovský titul. Západočeši zvítězili po velkém obratu v sedmém kole nadstavbové části extraligy na palubovce druhých Lovosic 29:28 a tři kola před koncem soutěže mají v čele tabulky nedostižný osmibodový náskok.



Plzeň potvrdila, že má skvělou aktuální formu, a i bez potrestaného nejlepšího střelce Milana Škvařila udržela v nadstavbové části stoprocentní bilanci. Dlouho přitom tahala za kratší konec. Na začátku téměř devět minut neskórovala a rychle prohrávala 0:3.

Po čtvrthodině sice hosté dokázali ztrátu smazat, ale domácí si i díky přesilovce vzali náskok zpět a zvýšili ho dokonce až na pět branek. V minulém kole na palubovce pražské Dukly inkasovala Plzeň za celý zápas 13 gólů, tentokrát jen za poločas dostala o čtyři více.

Po změně stran ale Plzeň na severočeského rivala rázně vyrukovala a předvedla velkolepý obrat. První nástup hostů ještě Lovosice odvrátily a po snížení na 17:16 díky Motlovi znovu odskočily na rozdíl čtyř gólů.

Plzeň ale ukázala velkou bojovnost v polovině druhé půle srovnala. Remíza jí přitom stačila k titulu. V závěru rozhodl veterán v brance hostů Motlík, který doslova zavřel prostor mezi tyčemi. Severočechům nebyly nic platné ani dvě přesilovky, Plzeňští získali třígólový náskok a o titul už nemohli přijít.

Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud