16. ledna 2015 • 20:35

Češi potrápili Francii. S favoritem na zlato z MS padli o tři góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle porážka se tak trochu čekala, čeští házenkáři ale vstoupili do mistrovství světa se vztyčenou hlavou. Favorizovaným Francouzům Češi, kteří hráli bez své hlavní hvězdy Filipa Jíchy, sice podlehli 27:30, v závěru ale olympijské vítěze potrápili a možná mohli myslet i na výraznější úspěch, poslední dvě minuty však odehráli v oslabení a vyrovnat nezvládli.



V druhém souboji ve skupině C změří český celek síly v neděli síly i s druhým finalistou poslední olympiády Švédskem.

Mladý český celek držel patnáct minut s olympijskými vítězi vyrovnaný stav. Díky gólům Pavla Horáka v úvodu národní celek dvakrát vedl, pak dokázal třemi brankami po sobě smazat ztrátu 3:6.

Výběr galského kohouta ale téměř okamžitě získal zpět třígólový náskok a nezbrzdil ho ani oddechový čas českých koučů Jana Filipa s Danielem Kubešem, kteří prožili trenérskou premiéru na vrcholné akci.

Ondřej Zdráhala se snaží prosadit proti tvrdé francouzské obraně bratří Karabaticů
Ondřej Zdráhala se snaží prosadit proti tvrdé francouzské obraně bratří Karabaticů

Francie dalšími dvěma trefami zvýšila už na 11:6 a teprve poté zastavil nejlepší český hráč první půle Zdráhala ze sedmičky osmiminutové čekání reprezentantů na přesný zásah.

Favorit ovšem pokračoval ve strojovém výkonu. Útoky zakončoval s lehkostí, úspěšnost střelby měl v první půli o třicet procent lepší než český celek a o přestávce šel do kabin s pohodlným sedmibrankovým vedením.

Zdálo se, že v druhé půli půjde už jen o výši skóre, ale reprezentanti se vrátili na hřiště s velkým elánem, jako by v šatně nechali přehnaný respekt k soupeři.

K výbornému výkonu se rozehrál především Horák, který potvrzoval pověst kanonýra. Několika zákroky se blýskl i střídající gólman Štochl a Češi se nečekaně dotáhli až na rozdíl čtyř branek. To viditelně zaskočilo i pár stovek francouzských fanoušků, kteří vytvářeli atmosféru v jinak poloprázdné hale v Dauhá.

Český tým donutil hrát favorita turnaje naplno až do posledních sekund. Přestože ho v závěru poslali dánští sudí do oslabení, v němž byl za celý zápas hned desetkrát, snížil Sobol na rozdíl pouhých dvou tref.

K senzačnímu vyrovnání měl sice národní celek ještě poměrně daleko, i tak ale v druhé půli naznačil své možnosti a proti Francii uhrál mnohem lepší výsledek než v říjnu v evropské kvalifikaci, kde prohrál 25:41.

Skupina C:

ČR - Francie 27:30 (9:16)
Sestava a branky ČR: Galia, Štochl - Hrstka, Bečvář 2, Jurka 1, Motl, Sobol 4, P. Horák 8, Babák 1, Linhart 2, Petrovský 1, Zdráhala 7, Šindelář, Kasal 1, Szymanski.
Nejvíce branek Francie: N. Karabatic a Guigou po 7.
Rozhodčí: Hansen, Gjeding (oba Dán.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 6/5. Vyloučení: 10:6. Diváci: 1800.

Skupina A:

Španělsko - Bělorusko 38:33 (21:17), Slovinsko - Chile 36:23 (16:14).

Skupina B:

Bosna a Hercegovina - Írán 30:25 (12:16), Makedonie - Tunisko 33:25 (18:14), Chorvatsko - Rakousko 32:30 (16:13).

Skupina C:

Egypt - Alžírsko 34:20 (17:9), Švédsko - Island 24:16 (12:7).

Skupina D:

Rusko - Saúdská Arábie 27:17 (17:9), Německo - Polsko 29:26 (17:13), Dánsko - Argentina 24:24 (13:8).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud