29. května 2021 • 19:54

Házenkářky Mostu mají osmý titul v řadě, Slavii nedaly šanci ani v odvetě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Mostu porazily Slavii Praha i v odvetě finále play off interligy a vybojovaly osmý český titul v řadě. V posledním zápase sezony zvítězily před domácími diváky suverénně 33:21, první finálový duel před týdnem v Praze vyhrály 25:21.



Mostecké hráčky vládnou české házené nepřetržitě od sezony 2012/13, kdy získaly první titul. Slavii ve finále porazily popáté za sebou a celkově pošesté. Na prvním místě historické tabulky nejvyšší české soutěže se osmým prvenstvím odpoutaly právě od Pražanek.

Černí Andělé, kteří si po rozvolnění koronavirových opatření mohli závěrečné vystoupení užít s fanoušky, po vyrovnané úvodní desetiminutovce v závěru prvního poločasu soupeřkám odskočili na rozdíl sedmi branek. Slávistky se už po přestávce proti favoritkám na další odpor nezmohly a jejich ztráta narostla až na 14 gólů. Rozdíl dokázaly nakonec už jen mírně korigovat.

Nejlepší střelkyní finále byla s šesti brankami domácí Charlotte Cholevová, pět branek přidala Valerie Smetková. Pětibrankový zápis měla v týmu Slavie Magdalena Svobodová.

Finále - odveta:
Most - Slavia Praha 33:21 (20:13)
Nejvíce branek:
Cholevová 6, Smetková 5/1, Stříšková a Borovská po 4, Zachová 4/2 – Svobodová 5, Míšová 4, Franková a Jačková po 3. První zápas 25:21, Most získal titul.

O 3. místo - odveta:
Olomouc - Poruba 17:17 (7:9)
Nejvíce branek:
Závišková 5, Fryčáková 4, Kuxová 4/3 - Polášková 5/2, Mýlková 4, Konečná 3. První zápas 20:22, Poruba obsadila konečné 3. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud