Patrik Czepiec
17. listopadu 2022 • 15:20

KARLOS SHOW: Přes motokáry k formulím. Řada pilotů jen platí, ví Češi

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Enormně svižné monoposty a umění za volantem. Právě to spojuje hosty v novém díle KARLOS SHOW, kde se sešli čeští piloti Filip Turek a Vladimír Netušil. V rozpravě s MMA zápasníkem Karlosem Vémolou popsali zákulisí disciplíny motorsportu a nebezpečí, které se skrývá na závodních tratích. Jak jsou na tom jezdci s financemi? A dokázal by český „Terminátor“ v kokpitu obstát?



Vémola si strach provázející jízdu ve formuli zažil na vlastní kůži právě díky Netušila, na oplátku ho pak pozval do klece. V tom, aby se stal profesionálem na okruzích, by zřejmě současnému šampionovi Oktagonu bránila jeho muskulatura.

„I já jsem ve formuli fyzicky trpěl,“ přiznal Filip Turek, někdejší český pilot se zkušenosti s F3, který musel kvůli své výšce skončit. „Byl to hlavní důvod, proč jsem zhruba v roce 2017 přestal jezdit. Kdybych se náhodou přetočil, ani bych se nezabalil do klasické želvičky.“

To Netušil odemknul svůj talent naprosto senzačně až po třicítce, kdy do monopostu usednul vůbec poprvé. Nikoho podobného v profesionálním světě nezná. Jeho vášeň, která mu změnila život, přitom začala v půjčovnách motokár.

„Ptal jsem se jich na traťové rekordy a oni si říkali: Ježiš! Další, co je tu poprvý a ptá se na rekord okruhu... Tomu rekordu jsem byl vždycky blízko v prvním nebo ve druhém kole. Už to bylo divný,“ směje se závodník série Euroformula Open s odstupem času.

Právě snaha překonávat za volantem své limity strhla i Vémolu, přestože se v rychlém stroji nejprve bál. „Řekli mi totiž, že každý, kdo zajede okruh pod tři minuty, je dobrej. Zeptal jsem se, jaký jsem měl čas, a když jsem se dozvěděl, že 3:10, povídám: Podrž mi to, jedu znova,“ prozradil sedmatřicetiletý bijec, kterého na konci roku čeká titulový zápas o pás střední váhy s Patrikem Kinclem.

V rozhovoru závodníci prozradili i to, zda se dá závoděním ve formuli živit, nebo jde pouze o drahý koníček.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud