14. července 2022 • 16:40

KARLOS SHOW: Rozbitá huba, jízda po světě i olympiáda. Příběhy na skejtu

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svoboda. Právě ta spojuje hosty z nového dílu KARLOS SHOW. Jeden z nejlepších českých DJů Jakub Strach alias NobodyListen si rád hudbu dělá po svém, Maxima Habance zase naplňují nulové hranice jeho disciplíny – jízdy na skateboardu. K té mají blízko oba. Jenže zatímco u Stracha prkno na kolečkách zprostředkovalo kritické zranění, Habance může vynést k účasti na olympiádě. Nejen o moderní sportovní disciplíně se milovníci módy rozpovídali v pořadu MMA zápasníka Karlose Vémoly.



I když si NobodyListen tvrdou prací prokousal cestu až do Národního divadla, kde se snaží přilákat mladou generaci k tradičním uměním, jakým je třeba balet, není mu cizí ani hraní v klubech. Začínal v nich ve 14 letech, někteří členové ochranky ho tehdy nechtěli vpustit dovnitř. Za roky v branži poznal veškerá úskalí nočního života. Kromě jiných například užívání drog.

„Je to těžké téma, které řeším od začátku. Ke klubovému životu vždycky patřit bude. Jestli jsi byl v Londýně na dveřích, tak víš dobře, o čem mluvím,“ pověděl Jakub Strach Karlosi Vémolovi, který v Anglii dlouho pracoval jako vyhazovač.

„Mně to neříkej. Když jsem v Londýně začínal, furt jsem lítal na záchod a vyhazoval toho, kdo fetoval. Pak mě chytil majitel za límec a říká: ‚Karlosi, co děláš na těch záchodech? Představ si, že tady fetuje celej klub a ty mi za chvíli vyhodíš lidi,‘“ líčil český bijec a moderátor show.

Došlo však i na sportovní témata. Druhým hostem poslední KARLOS SHOW byl totiž nejlepší český jezdec na skateboardu Maxim Habanec. V nejmodernější olympijské disciplíně usiluje o účast na Hrách v Paříži, do Tokia, kde si skateboard odbyl svou premiéru, se těsně nekvalifikoval.

Maxim Habanec o největším úspěchu i přípravách na olympiádu v Paříži
Video se připravuje ...

„Je to trochu jako krasobruslení, někdo občas řekne, že ho rozhodčí zařízli,“ přiblížil svůj sport Habanec a přidal tipy pro zájemce, kteří by se mu chtěli věnovat. „Jsou školy skateboardingu a individuální lekce, které mi přijdou nejlepší. Děti se posouvají nejrychleji, když chodí pravidelně za zkušeným jezdcem.“

Habancovy rady si zřejmě nevzal k srdci DJ NobodyListen. Na skateboardu si přivodil vážnou nehodu, kvůli které musel absolvovat čtyři operace. „Před deseti lety jsem si úplně brutálně rozbil hubu, na čtyřikrát jsem si zlomil čelist a vymlátil jsem si všechno, co jde. Spadnul jsem v padesátce, olíznul asfalt,“ popsal hrůznou událost Strach.

Teď už jen drží palce Habancovi, jedinému skateboarderovi v Česku, který vyhrál Světový pohár. V rámci dokumentu Skate of Mind se dokonce se svým sportovním náčiním podíval do exotických destinací. „Řekli jsme si okej, vezmeme skejt do ruky, obletíme svět a navštívíme čtrnáct zemí. Dva měsíce jsme byli na cestě, nonstop jsme natáčeli a jezdili,“ vzpomněl Habanec, který v závěru ještě přidal pohled na stav zdejšího skateboardingu. „Co se týče Evropy, Češi jsou hodně vysoko, umísťujeme se v první desítce. Doufám, že další generace bude hodně silná,“ uzavřel.

Celý díl Karlos Show:
KARLOS SHOW: Příběhy na skejtu. Rozbitá huba, jízda po světě i olympiáda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud