Patrik Czepiec
8. prosince 2022 • 10:45

Procházka je po těžké operaci, ukázal rameno: Aktivoval jsem plazí mozek

Autor: Patrik Czepiec, ON
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok. Dnes už bývalý šampion UFC Jiří Procházka si v závěrečné fázi přípravy na první titulovou obhajobu ošklivě poranil rameno. Přestože se do poslední chvíle nechtěl vzdát odvety s Brazilcem Gloverem Teixeirou, nakonec dal na doporučení organizace i lékařů a uvolnil svůj titul. Nyní se český bijec pomalu dává do pořádku, ve středu podstoupil operaci v Olomouci. Z nemocničního lůžka pozdravil fanoušky skrze Instagram.



„Aktivoval jsem svůj plazí mozek,“ napsal Procházka k fotce, na níž drží v puse hadičku, která vede až k jeho operovanému pravému rameni.

Český MMA zápasník krátkým popiskem odkázal na nejstarší část lidského mozku, ovládající základní pudy, jako například snahu o udržení teritoria. I když přišel o titulový pás, rozhodně v UFC neplánuje vyklidit pole. Po plné rekonvalescenci se hodlá vrátit dalším zápasem o titul, znovu potvrdit nadvládu nad územím s názvem polotěžká divize.

„Jsem v pořádku, všechno se vyvíjí tak, jak má. Věřím, že zase půjdu do plných sil. Doktoři mi říkali, že si s tím dali trošku práce, ale jsou to profesionálové, ti nejlepší v České republice,“ uvedl Procházka v exkluzivním vyjádření pro iSport.cz.

Vzkaz Procházky fanouškům: Já jsem šampion a půjdu si pro víc než titul
Video se připravuje ...

Okamžitě po zranění mluvil rodák z Hostěradic o půlroční pauze. Dle zámořských novinářů může být mimo až rok. Délka nucené přestávky se bude odvíjet právě od rekonvalescence po zákroku, který absolvoval ve Fakultní nemocnici v Olomouci, operaci provedl ortoped Petr Neoral, nyní se Procházka v nemocnici zotavuje a vše probíhá podle plánu.

V následujících dnech proběhne další jednání o stavu a nasledné péči, koncilium lékařů a společnosti, ktera se Procházkovi stará o zdraví bude řešit, kde a jakym způsobem se šampion bude nadále zotavovat.

„Dal jsem na doporučení doktora (Pavla) Koláře,“ řekl český samuraj k výběru kliniky. „Teď začíná ta hlavní fáze, tedy kvalitní regenerace. Do konce roku musím odpočívat,“ hovoří o dalších plánech.

O jeho uvolněný titul se v neděli v Las Vegas popere Polák Jan Blachowicz a jeho ruský sok Magomed Anakalajev. Brazilec Glover Teixeira, který měl být Procházkovým soupeřem, se na turnaji neukáže.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud