Ondřej Němec
10. května 2021 • 14:50

Kinclovi bijci v Kladně: zlomená očnice, rychlý knockout i laso z Polska

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná opatrná oťukávání, ale ostré bitvy do poslední vteřiny. V takovém duchu se nesl třetí turnaj nové české organizace bojových sportů MMAsters League, v jejímž čele stojí známý bojovník Patrik Kincl. Na akci se představili jeho dva svěřenci Lukáš Chotěnovský a Václav Štěpán. Z duelů odešli oba vítězně, ale zažili zátěžové zkoušky. „Zápas to byl náročný, ale s týmem jsme počítali, že to tak bude,“ přiznává Chotěnovský, který si svým výkonem vysloužil kontrakt v zahraničí.



V obchodním domě Oaza Kladno bylo opět rušno. Už potřetí se tam totiž konal turnaj organizace MMAsters League. A fanoušek bojových sportů si rozhodně přišel na své. Akce měla spád, žádné zbytečné pauzy.

Jedním z hlavních mužů organizace je známý zápasník Patrik Kincl, který má na starosti matchmaking, tedy sestavování duelů. Do klece nastupovali i jeho svěřenci Lukáš Chotěnovský a Václav Štěpán. Trenér jim ale přichystal opravdu tvrdé střety.

„Zápas to byl náročný, ale s týmem jsme počítali, že to tak bude. V úvodu prvního kola mě soupeř zaskočil a něco natrefoval v postoji, proto jsem se rozhodl boj přenést na zem, kde ale dost hrozily submise,“ říká Chotěnovský o ukrajinském rivalovi jménem Oleksej Bondarenko. „Musel jsem si to tedy celou dobu hlídat a ani na okamžik ze zápasu nevypadnout.“

Podařilo se a český bijec slavil vítězství na body. Předvedl přitom tak dobrý výkon, že dostal lano od polské bojové organizace FEN. „Z nabídky jsem samozřejmě nadšený a je to pro mě obrovská motivace. Chci se tam předvést a hrdě reprezentovat Českou republiku,“ dodává Chotěnovský.

Svěřenec zápasníka a trenéra Patrika Kincla osmnáctiletý Václav Štěpán zažil v souboji s Josefem Štummerem perné chvilky. Nakonec ale přece jen vyhrál na body.
Svěřenec zápasníka a trenéra Patrika Kincla osmnáctiletý Václav Štěpán zažil v souboji s Josefem Štummerem perné chvilky. Nakonec ale přece jen vyhrál na body.

Perným kláním si prošel i Štěpán. „Zápas byl hodně náročný. Čekal jsem, že soupeř bude mít silovou převahu, jelikož je o šest let starší, což jsem pocítil hlavně v postoji, kde mě to upřímně zaskočilo,“ přiznává osmnáctiletý zápasník, který se utkal s Josefem Štummerem.

ZÁZNAM z MMAsters League 3: Štummer vs. Štěpán. Zlomená očnice, ale výhra
Video se připravuje ...

„Největší převahu jsem ovšem čekal ve wrestlingu, kde jsem se paradoxně cítil nejlépe. Ale musím uznat, že to byl hodně těžký soupeř a pro mě obrovská výzva.“ I Štěpán nakonec ukořistil bodovou výhru. O tom, jak byl duel náročný, svědčí i následky, které si mladý bojovník z klece odnesl. „Lítal jsem po zápase po doktorech se zlomenou očnicí, takže jsem opravdu spokojený,“ říká už s úsměvem Štěpán.

Turnaj nabídl celkem devět duelů. Parádní premiéru v MMA předvedl elitní postojář Luboš Lesák, když ukrajinského protivníka Vitalije Baryšnikova knockautoval ve čtvrté minutě zápasu.

ZÁZNAM z MMAsters League 3: Baryšnikov vs. Lesák, skvělá premiéra, Čech knockoutoval Ukrajince ve čtvrté minutě
Video se připravuje ...

Večer uzavřel souboj podle pravidel K-1, v němž na body zvítězil Jakub Klauda nad polským ranařem Lukaszem Radoszem.

ZÁZNAM z MMAsters League 3: Radosz vs. Klauda, Čech udolal Poláka na body
Video se připravuje ...

Výsledky turnaje MMAasters League 3

K-1, 72 kg Tomáš Němeček vs. Domenico Naswetter, vítěz: Naswetter 3:0 na body

MMA, 70 kg Josef Štummer vs. Václav Štěpán, vítěz: Štěpán 3:0 na body

Striking, 79 kg Ondřej Malina vs. Tomáš Laube, vítěz: Laube 1. kolo TKO (1:47)

MMA, 84 kg Dominik Humburger vs. Pavel Lamacký, vítěz: Humburger 1. kolo TKO (3:26)

MMA, 77 kg Andrii Mavrodiiev vs. Max Handanagić, vítěz: Handanagić 2. kolo TKO (4:38)

Striking, 74 kg Gor Harutjunjan vs. Ondřej Marvan, vítěz: Harutjunjan 2:0 na body

MMA, 63 kg Oleksey Bondarenko vs. Lukáš Chotěnovský, vítěz: Chotěnovský 3:0 na body

MMA, 66 kg Vitaly Baryshnikov vs. Luboš Lesák, vítěz: Lesák 1. kolo TKO (4:00)

K1, 93 kg Lukasz Radosz vs. Jakub Klauda, vítěz: Klauda 3:0 na body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud