Marián Šustr
Premium
19. února 2024 • 17:20

Polský gigant loví Kincla. Šéf KSW o růstu, rivalitě s Oktagonem i Brichtovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský gigant nadchl Liberec a chystá další kroky v expanzi. Sportovní ředitel KSW Wojslaw Rysiewski označil sobotní turnaji na severu Čech za jeden z nejlepších v historii organizace. Promluvil o hvězdném potenciálu Lea Brichty, jednání s Patrikem Kinclem i vztazích s konkurenčním Oktagonem. „Vždy rád říkám, že Ondřej Novotný je nejlepší promotér KSW v České republice, protože o nás často mluví. Oktagon vašemu trhu vládne a to se nezmění,“ myslí si.



Poláci uspěli na české scéně. KSW vedle Oktagonu vládne evropskému trhu MMA a nyní se snaží upevnit svou pozici i za hranicemi. Klíčem jsou známé tváře i talenti.

Po Matúši Juráčkovi a Leo Brichtovi se promotéři pokusí získat i Patrika Kincla, šampiona, kterému brzy vyprší kontrakt s největší českou organizací. „Až nás jeho manažer informuje, že je volný, učiníme mu nabídku. Osobně budu opravdu rád, pokud se k nám vrátí,“ vypráví Wojslaw Rysiewski, sportovní ředitel KSW, pro deník Sport a web iSport.cz.

Mluvíme spolu dva dny po turnaji. Jaký se ve vás drží dojem?
„Byl to jeden z nejlepších turnajů KSW, na nichž jsem se podílel, a to v organizaci pracuji deset let a prošel jsem více než šedesáti galavečery. Čeští fanoušci se pro boj dokážou nadchnout, obzvlášť když jsou v kleci jejich domácí hrdinové. Myslím, že MMA opravdu rozumí. Samotné zápasy byly skvělé. Viděli jsme brutální KO, škrcení i atraktivní bitvy. Doposud náš nejlepší turnaj v Čechách, to bezpochyby.“

Liberec jste vyprodali, ale předchozí dvě akce nedokázaly české haly naplnit. Dá se říct, že jste se nějak poučili?
„Spíše jsme potřebovali více času, abychom představili naši značku českému publiku a podepsali bojovníky, kteří přitáhnou fanoušky. Právě fanoušci jsou v Česku plní nadšení. Poláci jsou už trochu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud