15. ledna 2019 • 08:00

Brabec startoval poslední a žral prach. Macík válcoval soupeře

Autor: iSport.cz, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní sedmá dakarská etapa měla být dle slov pořadatelů tou nejdrsnější z letošního ročníku. Závodníkům Big Shock Racing to nevadilo a jak motocyklista Jan Brabec tak řidič kamionu Martin Macík zajeli výtečně. Brabec neztratil po předchozí penalizaci chuť bojovat a dojel na 25. místě a Macík jel tak rychle, že by jeho čas stačil na 3. místo mezi kamiony.



Do další části náročné soutěže vyjel Brabec až z 94. pozice, ale to neznamená, že by byl do závěrečných bojů demotivován. Díky skvělé jízdě se posunul až na 51. místo v celkovém hodnocení.

„Jelo se mi výborně! Pobavilo mě, že jsem startoval úplně poslední, takže tam už vůbec nikdo nebyl. Nažral jsem se trošku prachu. Myslím, že přestat bojovat by bylo trochu proti mým zásadám. Pokud to jen trošku půjde, tak poslední tři etapy do toho šlápnu a uvidíme, co z toho vypadne," vyprávěl odhodlaný Brabec.

Jan Brabec si v náročné 7. etapě dojel pro sedmé místoFoto Big Shock Racing

Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka na trať vyjížděli poté, co si předchozím 3. místem v kvalifikaci půlmaratonu zajistili dobrou startovní pozici. A i tentokrát se cpali dopředu.

Rozhodli se využít druhou šanci, naplno se pustili do závodu a nechali za sebou všechny kamiony kromě De Rooye a Viazoviče. Vybojovali tak 3. nejrychlejší čas v poli kamionů.

„Parádní etapa. Tak by měl Dakar vypadat, i když těžší trať jsem asi nejel. 100 km dun pro kamčák občas těžko zdolatelných. Ale zmákli jsme to dobře. Předjeli jsme Kolomajze, pak oba Rusy a letěli jsme pořád svoje tempo. Povedlo se nám to, i když tam byly duny, které jsme vyjížděli na 10x, museli jsme sfoukávat pneumatiky, párkrát jsme se málem převrátili. Bylo to opravdu výživných 320 km," stálo v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud