29. října 2013 • 18:27

Nejkratší pařba v historii. Vettel slavil titul zhruba jen dvě hodiny

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho triumf vidělo v televizi necelých sedm milionů lidí. Na oslavnou párty nového čtyřnásobného světového šampiona F1 Sebastiana Vettela však dorazilo jen šedesát hostů. Vesměs všechno členové týmu Red Bull, s nímž německý pilot triumfoval a kterým i on pomáhal po závodě rychle balit. Na večírku v hotelu v Dillí se totiž zdržel jen dvě hodiny.



Deník Bild to překřtil na nejkratší párty na oslavu mistra světa v historii. Pakliže v minulosti Sebastian Vettel slavil tituly do rána a zpíval u toho i v karaoke baru, nyní v Indii se zdržel se svými spolupracovníky na oslavách jen dvě hodiny.

A to ještě před tím svým mechanikům po GP Indie (kterou vyhrál) pomáhal s balením.

Čtvrtým titulem v řadě vyrovnal německý pilot v počtu triumfů Alaina Prosta a vyhrál už šestý závod v řadě.

„Tento úspěch se hodně zapije. A věřte, že nebudeme pít jen vodu,“ smál se před novináři těsně po závodě a sám šel příkladem. „Jeho nejoblíbenější drink? Jagermeister s Red Bullem,“ informoval konzultant týmu Helmut Marko.

Jenže tentokrát jich Vettel příliš nevypil. Ještě v noci po titulu totiž nasedl s přítelkyní Hannou do letadla a odletěl domů do Švýcarska.

A důvod toho všeho spěchu? Fakt, že už za pár dní bude muset opět závodit. Již tento víkend ho totiž čeká stejně jako ostatní mechaniky závod ve Spojených arabských emirátech. „Většina týmu pak také druhý den ráno letěla do Abú Dabí. Po tamějším závodě plánujeme větší oslavu,“ dodal Marko.

Na další oslavy ale bude mít Red Bull 25 000 eur méně, neboť ještě po závodě dostal pokutu za Vettelovu zběsilou oslavu na cílové rovince, kdy pálil pneumatiky při oslavném točení svého monopostu.

Jak Vettel oslavoval čtvrtý titul na trati

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud