Ivo Pospíšil
2. dubna 2014 • 11:30

Když se motory nezlepší, půjdeme jinam, vzkázal Red Bull Renaultu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dochází jim trpělivost. A po dvou závodech vyhlásili směrem ke svému dodavateli motorů jasné ultimátum. „Pokud se Renault nezlepší do tří měsíců, zvážíme jiné alternativy,“ přiznal poradce stáje formule 1 Red Bull Helmut Marko. Tým okolo Sebastiana Vettela má sice ze dvou závodů jen patnáct bodů, v posledním závodě v Malajsii nicméně už ukázal pokrok.



Je v tom viditelný rozdíl. Kdo v letošní sezoně odebírá nové šestiválcové motory Mercedes, je na špici. Kdo bere jinde, má problém.

Red Bull sice díky kvalitnímu vozu a aerodynamice patří mezi ty silnější týmy, jeho loňská dominance je však pryč. A po problémech se spolehlivostí s motory Renault mu už dochází trpělivost.

„Jestli se do dvou až tří měsíců nedostaví patrné zlepšení, zvážíme jiné alternativy,“ vzkázal proto nyní naplno přes německý deník Bild konzultant Helmut Marko.

Nejenže je podle něj stále vůz pomalejší v zatáčkách, potíže má ale i s elektronikou a ani software samotného motoru nepracuje ideálně. Zatímco tak Red Bull dosud získal díky Sebastianu Vettelovi patnáct bodů, takový vedoucí Mercedes jich má už 68.

„Mají ale silné auto. Až vylepší problémy se spolehlivostí, budou se těžko chytat,“ varuje však Lewis Hamilton a šéf německé stáje Toto Wolff po závodu v Malajsii dodal:

„Slyšel jsem, že našemu soupeři chodilo ranním a pak i odpoledním letem kolem šedesáti beden materiálu. A to každý den. To u nás je toho tak pětkrát nebo desetkrát méně.“

První výsledky intenzivní práce na zlepšení se navíc už dostavily. Úřadující šampion Vettel dojel třetí a Daniela Ricciarda připravilo o úspěch zejména zaváhání vlastních mechaniků, kteří mu při zastávce špatně vyměnili pneumatiky.

V neposlední řadě pak i Red Bull vyslal do Paříže své experty, aby pomohli Renaultu ve vývoji a vylepšení závodního šestiválcového agregátu.

Přijde další zlepšení i o víkendu v GP Bahrajnu?

VIDEO | Jak vypadala GP Malajsie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud