Ivo Pospíšil
21. října 2014 • 12:20

Urvané zavěšení... S tímhle mám jet? zlobil se pilot F1, pak odstoupil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V době, kdy svět probírá po nehodě Julese Bianchiho bezpečnost F1, se on pořádně opřel do svého zaměstnavatele. Stačilo, aby jen před poslední GP Ruska japonský pilot Kamuj Kobajaši zveřejnil na Facebooku fotku poškozeného zavěšení u svého Caterhamu. „S tímhle mám jet? Je to děsivé. Už abych byl doma,“ zlobil se. Závod nakonec nedokončil, tým ho z něj stáhl.



Bál se o stav svého monopostu. Bál se havárie. Bál se o své zdraví. A když svět spatřil fotografie zavěšení jeho Caterhamu, které Kamuj Kobajaši ještě před GP Ruska pořídil, nedivil se.

„Děsivé! Minulou noc byl objeven defekt zavěšení. Není tu náhradní díl, takže to bylo opraveno obalením do karbonu. Neustále to kontrolují, ale i tak, když mě žádají, abych s tímhle závodil, je to děsivé! Už bych nejraději jel domů,“ vyznával se vyděšený japonský pilot před závodem.

Vše si navíc zaznamenal na Facebooku, kde sdílel i fotografii inkriminovaného zavěšení.

„Ještě zbývají tréninkové jízdy a závod. Mám opravdu problém. Jako závodní jezdec, měl bych jet? Měl bych to bezpečně odmítnout? Pojedu znovu za 15 minut,“ vzkázal.

Japonský pilot Kamuj Kobajaši zveřejnil na Facebooku fotku poškozeného zavěšení u svého Caterhamu Japonský pilot Kamuj Kobajaši zveřejnil na Facebooku fotku poškozeného zavěšení u svého CaterhamuFoto Facebook.com

Kobajaši nakonec do závodu nastoupil, a byť byl v průběhu stažen kvůli problémům s brzdami, jeho obavy vzbudily další obavy. Tenhle risk totiž podstoupil hned týden poté, co v Japonsku havaroval Jules Bianchi a přivodil si těžká zranění hlavy.

„Tento komentář byla bezprostřední Kamujova reakce, když se o tom problému dozvěděl, a měla zůstat soukromá pro jeho přátele a rodinu, protože byla na jeho soukromém kontě,“ hájil ho sice v rozhovoru pro BBC jezdcův manažer Čikara Funada, avšak renomé týmu, který je stále na posledním místě bez jediného bodu to zrovna neposílilo.

Představitelé Caterhamu se proto bránili. „Bylo to detailně vyhodnoceno v Soči a Leafieldu a nakonec to bylo obaleno karbonem, aby došlo k zesílení. Je to normální procedura,“ uvedl tým.

„Komponent byl označen za bezpečný a kontrolován mezi jízdami, aby bylo zcela jisté, že nenastal problém. Kamuj tu zmíněnou zprávu stáhnul a po zbytek víkendu jezdil s vozem v tomto stavu, přičemž nepřišel jakýkoliv náznak problému se zavěšením,“ dodal ve svém stanovisku Caterham.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud