31. října 2016 • 11:56

Vettelovy nadávky s hvězdičkami. Vrať se do školy, vzkazuje Verstappen

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mladý a je skutečně talentovaný. Devatenáctiletý pilot Max Verstappen je bodově šestým nejlepším jezdcem letošního ročníku formule 1 a navíc svým nevybíravým způsobem jízdy své soupeře umí vytáčet až k nepříčetnosti. V neděli v Mexiku zjistil, jaká sprostá slova umí Sebastian Vettel z Ferrari. Opakoval mu je hned několikrát.



Německého jezdce nakrknul souboj z konce závodu. Na mladého soupeře dorážel a při pokusu o předjetí si Verstappen zkrátil trať. K povinnému přepuštění pozice se ale oproti zvyklostem neměl, za což jej po průjezdu cílem potrestalo vedení závodu pětisekundovou penalizací. Ještě předtím si ale Vettel pořádně ulevil. „Verstappen je ****. Jsem snad jedinej, kdo tohle vidí?" křičel ještě v monopostu do radia.

Jenže ještě před penalizací se mu dostalo odpovědi, že ředitel závodu Charlie Whiting situaci nebude řešit a Verstappen ho pouštět nemusí. To Vettela rozzuřilo ještě víc. „To řekl? Tak tady je zpráva pro Charliehio, jdi do pr****, fakt jdi do pr****," vyváděl pilot Ferrari. Hned po závodě se ale omluvil a Whitinga šel osobně vyhledat.

VIDEO: Divočina mezi Vettelem a Verstappenem

Show ale pokračovala. Verdikt komisařů se nelíbil Verstappenovi, který přišel o třetí pozici a spadl na páté místo. „Je to směšné," řekl Verstappen. A také si neodpustil rýpnutí do Vettela. "Měl by zajít do školy a naučit se znovu mluvit. Je pokaždé tak frustrovaný a hrozně nadává," poukázal na Vettelovy reakce při vzájemných incidentech, z nichž musela režie přenosu z Mexika některé pasáže "vypípat".

Vettel peprnou mluvu vysvětlil nahromaděným adrenalinem. "Vždyť opustil trať a nepustil mě, tak je pochopitelné, že jsem byl naštvaný. V cíli jsem byl strašně zklamaný, ale pak mi bylo řečeno, abych šel na vyhlášení," konstatoval Vettel.

Tam mohl být spokojený, ale to ještě stále nebyl konec. S Verstappenem, který ho nazval "neustále znechuceným člověkem", si události na trati vyříkal hned v paddocku a mohl jít slavit, jenže už za pár hodin bylo vše jinak.

Vettel byl totiž také nakonec penalizován a kvůli desetivteřinovému trestu se posunul až na páté místo. Pomyslným bronzovým mužem na stupínku byl tedy nakonec Daniel Ricciardo, za ním skončil Verstappen a až pak se umístil Vettel.

K této změně zatím žádné vyjádření nepodal...

Sebastian Vettel přišel o třetí místo z Mexika
Sebastian Vettel přišel o třetí místo z Mexika

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud