30. října 2017 • 08:17

Jsem zklamaný, ale příští sezona bude jiná. Ferrari bude silnější, řekl Vettel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo, že Sebastian Vettel letos ukončí desetileté čekání stáje Ferrari na titul ve formuli 1. Nakonec se to nepodařilo a německý pilot se musel sklonit před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu, okamžitě však slíbil, že nový ročník bude jiný.



Vettel vstoupil do sezony skvěle a ještě osm závodů před koncem vedl. Pak ale přišla trojice závodů v Asii, ve kterých dvakrát nedojel a nabral na Hamiltona velkou ztrátu, kterou už smazat nedokázal. "Jsem samozřejmě zklamaný. Je těžké dojet do cíle s vědomím, že už nemáte šanci. Ale Lewis si to zasloužil, celkově byl lepší a odvedl skvělou práci," uvedl Vettel.

Čtyřnásobný mistr světa s Red Bullem měl sice v Mexiku malou šanci boj o titul zdramatizovat, musel by však dojet první nebo druhý a ještě doufat ve špatné umístění Hamiltona. To se nakonec nestalo, protože Vettel dojel čtvrtý a jeho britský rival devátý, což mu stačilo.

Vettel přitom po kolizi s Hamiltonem ve třetí zatáčce dostal nečekanou příležitost, protože oba museli s poškozenými do boxů a vrátili se na posledních dvou místech. Britský jezdec se navíc dlouho trápil na poslední příčce, zatímco Vettel se rychle dostával dopředu.

Ztráta ale byla příliš velká a Vettel nakonec obsadil čtvrtou příčku, takže Hamilton si dojel pro čtvrtý titul mistra světa. "Teď jsem zklamaný, ale příští sezona bude o něčem jiném. Teď je ale třeba ocenit nejlepšího jezdce a to byl letos Lewis," prohlásil Vettel.

Podobně mluvil i šéf Ferrari Maurizio Arrivabene, podle něhož italské stáji chybí k titulu už jen malý kousek. "Letos jsem viděl spoustu pozitiv. Takže je to otázka jen několika úprav, ne velké revoluce," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud