29. března 2019 • 18:49

Tréninky F1 v Bahrajnu suverénně ovládlo Ferrari, Mercedes zaostával

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

První tréninky na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 ovládly vozy stáje Ferrari. Nejrychlejší čas dne zajel ve večerní části Sebastian Vettel, který těsně porazil Charlese Leclerca. Mistrovské mercedesy za italským rivalem zaostaly více než půl sekundy.



První trénink, který se však jel ve výrazně odlišných podmínkách, než se očekávají v sobotní kvalifikaci i nedělním závodu, patřil Leclercovi před Vettelem. Ve večerní rychlejší části měl pro změnu navrch úřadující vicemistr světa, jenž týmového kolegu porazil o 35 setin sekundy.

Ferrari před dvěma týdny nevyšel úvodní závod nové sezony v Austrálii, kde Vettel s Leclercem skončili mimo stupně vítězů, přestože při předsezonních testech byla italská stáj nejrychlejší. "Hodně jsme přemýšleli a analyzovali. Byly to náročné dva týdny, ale máme díky tomu nějaké odpovědi," řekl Vettel.

Charles Leclerc během testů v BahrajnuFoto REUTERS/Thaier Al-Sudani

Za vozy italské stáje se v obou trénincích seřadily mercedesy, ale s podstatnou ztrátou. Odpoledne byli obhájce titulu Lewis Hamilton a nečekaný vítěz úvodního závodu sezony Valtteri Bottas o sekundu pomalejší, večer pak Hamilton zaostal o šest a Bottas o sedm desetin.

Dnes se také na okruhu v Sáchiru ve formuli 2 dočkal premiérového startu Mick Schumacher. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera obsadil v tréninku dvanácté místo, v kvalifikaci pak dvacetiletý pilot skončil rovněž dvanáctý.

Výsledky:

První trénink: 1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:30,354, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,263, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,974, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,247, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,319, 6. Gasly (Fr./Red Bull) -1,461.

Druhý trénink: 1. Vettel 1:28,846, 2. Leclerc -0,035, 3. Hamilton -0,603, 4. Bottas -0,711, 5. Hülkenberg (Něm./Renault) -0,823, 6. Verstappen -0,879.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud