14. června 2019 • 07:09

Ferrari po Kanadě nebude protestovat, ale dál shromažďuje nové důkazy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení stáje formule 1 Ferrari se rozhodlo neprotestovat proti kontroverzní pětisekundové penalizaci, která stála německého pilota Sebastiana Vettela vítězství v nedělní Velké ceně Kanady. Ve čtvrtek večer vypršela lhůta pro podání protestu a mluvčí italského týmu oznámila, že Ferrari tuto možnost nevyužije. Úplně se ale šance na přehodnocení výsledku montrealského závodu stáj nevzdala.



Prostřednictvím nových důkazů chce Ferrari ještě přimět traťové komisaře, aby situaci vyhodnotili znovu. Umožňuje to specifický článek v pravidlech, podle něhož je třeba předložit případné nové důkazní materiály ve lhůtě dvou týdnů od zveřejnění výsledků.

Vettel dostal pětisekundovou penalizaci za incident ve 48. kole, kdy byl na prvním místě pod tlakem dotírajícího Brita Lewise Hamiltona. Německý pilot udělal ve třetí zatáčce chybu, vyjel na trávu, a když se vracel na trať, zablokoval soupeřovi cestu. Za "nebezpečný způsob" návratu na trať udělili komisaři Vettelovi penalizaci, která ho navzdory prvnímu místu v cíli odsoudila k celkové druhé pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud