8. července 2020 • 13:44

Potvrzeno! Alonso se vrací do F1, po letech bude opět jezdit za Renault

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso se po dvou letech vrací do formule 1. Devětatřicetiletý Španěl bude opět jezdit za Renault, s nímž v letech 2005 a 2006 šampionát ovládl. Francouzský tým o tom dnes informoval na svých internetových stránkách.



Alonso v Renaultu nahradí Australana Daniela Ricciarda, který se po tomto ročníku přesune do McLarenu. Alonso naposledy působil v McLarenu, předtím se stal třikrát vicemistrem světa s Ferrari a ve formuli debutoval v týmu Minardi. V Renaultu doplní francouzského pilota Estebana Ocona.

Vedení Renaultu si od spojení třiadvacetiletého Ocona a zkušeného Alonsa slibuje, že po nadcházející seznamovací sezoně zaútočí v roce 2022 na titul. "Kromě minulých úspěchů ho k nám zlákal i odvážný plán pro budoucnost," prohlásil šéf stáje Cyril Abiteboul.

"Renault je moje rodina a díky dvěma titulům na něj mám ty nejkrásnější vzpomínky," uvedl Alonso. "Ale teď se dívám dopředu, protože moje zásady a ambice se shodují s týmovými plány. Pokrok, který Renault v zimě zaznamenal, ukazuje, že cíle pro rok 2022 jsou reálné," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud