10. července 2020 • 12:21

Formule 1 rozšíří ročník o dva závody. VC se pojede v Soči a poprvé v Mugellu

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kalendář letošní sezony formule 1 rozšířily další dva závody. Stáj Ferrari při příležitosti 1000. startu v mistrovství světa uspořádá 13. září na okruhu v Mugellu Velkou cenu Toskánska a o dva týdny později se v Soči uskuteční Velká cena Ruska. Informoval o tom web šampionátu.



Zatímco Soči je součástí šampionátu od roku 2014, domácí okruh Ferrari v Mugellu přivítá formuli poprvé. Závod v Toskánsku, při kterém slavná stáj oslaví jubilejní 1000. závod v mistrovství světa, se uskuteční týden po Velké ceně Itálie v Monze.

Mugello dosud hostilo pouze šampionát silničních motocyklů, závody nižších automobilových sérií a testovací jízdy Ferrari. Po Monze, Imole a Pescaře jde už o čtvrtý italský okruh, který se ve formuli představí. "Uspořádat v Mugellu závod při příležitosti našeho tisícího závodu je skvělá příležitost," uvedl šéf Ferrari Mattia Binotto.

Sezona měla mít původně na programu 22 závodů, ale kvůli pandemii koronaviru bylo sedm z nich zrušeno a začátek mistrovství světa byl o čtyři měsíce odložen. Na začátku června vedení seriálu zveřejnilo upravený kalendář s osmi závody s tím, že další budou přidávány postupně podle situace.

Velké ceny Toskánska a Ruska rozšířily počet potvrzených závodů na deset, všechny se uskuteční v Evropě. Vedení formule doufá, že celkem bude mít omezená sezona 15 až 19 závodů. Ročník by měl skončit v prosinci závody v Bahrajnu a Abú Zabí.

V jednání je také závod v Portugalsku, kde se formule pravidelně jezdila v letech 1984 až 1996. Šanci na uspořádání závodu má také italská Imola a stále je ve výhledu i premiérová Velká cena Vietnamu, která se podle původního kalendáře měla na městském okruhu v Hanoji uskutečnit v dubnu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud