20. května 2022 • 15:44

Úvodní tréninky F1 ve Španělsku ovládli piloti Ferrari, vyhrál Leclerc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní trénink na Velkou cenu Španělska ovládli piloti Ferrari. Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa Charles Leclerc porazil na trati v Barceloně svého týmového kolegu Carlose Sainze o 79 tisícin sekundy. Třetí skončil úřadující světový šampion Max Verstappen z Red Bullu, který na vítězného Monačana ztratil přes tři desetiny sekundy.



Čtyřiadvacetiletý Leclerc se pokusí získat své první vítězství v kariéře ve Španělsku a třetí v této sezoně. Po dosavadních pěti závodech vede v pořadí šampionátu o 19 bodů před Verstappenem. Ferrari přivezlo do Španělska řadu nových dílů, díky nimž by měl jejich vůz zrychlit. Druhý jezdec italské stáje Sainz může zaútočit před domácími fanoušky na první triumf v F1 v kariéře.

Nizozemský rival Verstappen se naopak pokusí navázat na předchozí dvě výhry z GP Emilie Romagny a GP Miami. Ve Španělsku vládl naposledy v roce 2016, kdy se stal ve věku 18 let a 228 dní nejmladším vítězem závodu F1 v historii. Tento rekord drží dosud.

Obhájce posledních pěti španělských triumfů Lewis Hamilton z Mercedesu byl šestý. Jeho týmový kolega George Russell skončil čtvrtý.

Trénink se nevydařil druhému jezdci Red Bullu Jürimu Vipsovi. Estonský jezdec nahradil v kokpitu Sergia Péreze, nicméně ztratil na vítězného Leclerca přes čtyři sekundy a skončil poslední.

Prostor záložním pilotům dal také Williams, místo Alexandera Albona jel Nyck de Vries. V Alfě Romeo zase vystřídal Čoua Kuan-jüa polský pilot Robert Kubica.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud