20. května 2022 • 15:44

Úvodní tréninky F1 ve Španělsku ovládli piloti Ferrari, vyhrál Leclerc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní trénink na Velkou cenu Španělska ovládli piloti Ferrari. Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa Charles Leclerc porazil na trati v Barceloně svého týmového kolegu Carlose Sainze o 79 tisícin sekundy. Třetí skončil úřadující světový šampion Max Verstappen z Red Bullu, který na vítězného Monačana ztratil přes tři desetiny sekundy.



Čtyřiadvacetiletý Leclerc se pokusí získat své první vítězství v kariéře ve Španělsku a třetí v této sezoně. Po dosavadních pěti závodech vede v pořadí šampionátu o 19 bodů před Verstappenem. Ferrari přivezlo do Španělska řadu nových dílů, díky nimž by měl jejich vůz zrychlit. Druhý jezdec italské stáje Sainz může zaútočit před domácími fanoušky na první triumf v F1 v kariéře.

Nizozemský rival Verstappen se naopak pokusí navázat na předchozí dvě výhry z GP Emilie Romagny a GP Miami. Ve Španělsku vládl naposledy v roce 2016, kdy se stal ve věku 18 let a 228 dní nejmladším vítězem závodu F1 v historii. Tento rekord drží dosud.

Obhájce posledních pěti španělských triumfů Lewis Hamilton z Mercedesu byl šestý. Jeho týmový kolega George Russell skončil čtvrtý.

Trénink se nevydařil druhému jezdci Red Bullu Jürimu Vipsovi. Estonský jezdec nahradil v kokpitu Sergia Péreze, nicméně ztratil na vítězného Leclerca přes čtyři sekundy a skončil poslední.

Prostor záložním pilotům dal také Williams, místo Alexandera Albona jel Nyck de Vries. V Alfě Romeo zase vystřídal Čoua Kuan-jüa polský pilot Robert Kubica.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud