Jiří Punčochář
22. srpna 2013 • 14:52

Centrem Brna na prasatech? Piloti nasedli na skútry a užili si retro jízdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před tím, než budou na Masarykově okruhu pilotovat nejmodernější stroje, si jezdci Grand Prix vyzkoušeli, jak se na motorkách jezdilo dřív. Karel Abraham, Stefan Bradl a Sandro Cortese nasedli na legendární skútry ČZ 175, projeli si centrum Brna a po trase starého okruhu zamířili na ten nový, kde se už chystají na víkend.



V retro helmách nasedli jezdci na skútry, zvané lidově prasata, a vyrazili.

„Je to zábava. Po Kohoutovicích (část Brna, kudy vedl bývalý Masarykův okruh) jezdím prakticky denně, tak to tam klukům ukážu,“ plánoval Abraham před cestou do legendární Farinovy zatáčky, pojmenované po slavném italském závodníkovi.

Bradl si na přilbu přidal ještě kameru, kterou natáčel, Cortese usedl do sajdkáry. Trojice dvakrát obkroužila dokola Zelný trh v historickém centru Brna, vyjela na vršek Petrov a pak se vypletla čtvrtečním provozem směrem ven z města.

„To je všechno pěkné, dobře se na tom sedí, ale rádi bychom na okruh,“ dělal Cortese opičky do kamer. „Žádné předjíždění, pěkně v klidu,“ nabádal Bradl.

V pátek už tohle předsevzetí platit nebude. To na okruhu začnou první tréninky před nedělním závodem. Grand Prix může začít.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud