16. srpna 2015 • 10:07

Dobrá zpráva! Závody MS se v Brně pojedou i v dalších pěti letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklová Velká cena České republiky se v Brně pojede i v budoucnosti. Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes oznámila, že se dohodla s promotérem šampionátu na spolupráci na dalších pět let. Závod seriálu mistrovství světa bude pořádat nově vytvořený spolek, jehož vznik ve čtvrtek schválili zastupitelé Jihomoravského kraje a města Brna.



"Velká cena se pojede příští rok a mělo by se jet i v následujících letech, protože (promotérská společnost MS) Dorna Sport počítá, že by po dobu dalších pěti let Masarykův okruh hostil MotoGP," uvedla Valachová na setkání s novináři po jednání s výkonným ředitelem společnosti Dorna Sports Carmelem Ezpeletou.

Ministryně i Ezpeleta se po stručném prohlášení rozhodli neodpovídat na případné otázky. Není tak jasné, kdo a jakým způsobem zaplatí dluhy organizátorů vůči Dorně. Automotodrom Brno aktuálně promotérovi dluží přibližně 110 milionů korun za takzvaný zalistovací poplatek za loňskou a letošní Velkou cenu.

Již v předstihu ale zástupkyně státu avizovala, že situace je komplikovaná, neboť Automotodrom s ohledem na své dluhy nemůže z ekonomických důvodů být příjemcem dotace od státu či kraje.

"Schválení založení spolku zastupitelstvy města Brna a Jihomoravského kraje je pouze prvním krokem, v návaznosti na to je třeba dořešit ještě spoustu dalších otázek," uvedla Valachová v předešlém prohlášení. Po jednání s Ezpeletou sdělila, že spolek, jehož zakladateli budou kraj a město a budou v něm také jihomoravská Centrála cestovního ruchu a Turistické informační centrum města Brna, vznikne nejpozději v září.

Dnešní dohodu ocenil i Ezpeleta. "Myslím si, že je to významný den, protože můžeme zaručit budoucnost MotoGP v Brně minimálně po dobu pěti let," řekl Ezpeleta. "Omlouváme se za stručnost vyjádření, čeká nás ještě hodně práce," dodala Valachová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud