24. září 2022 • 10:33

Salač zazářil v kvalifikaci. Do Velké ceny Japonska odstartuje pátý

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Salač se kvalifikoval do nedělní Velké ceny Japonska v třídě Moto2 z páté pozice. Člen týmu Gresini Racing zajel v propršeném Motegi svou druhou nejlepší kvalifikaci v sezoně po zahajovací Grand Prix v Kataru, kde byl na roštu čtvrtý.



Sobotní program Velké ceny narušil déšť, kvůli němuž musela být kvalifikace odložena a poté i přerušena. Na mokré trati byl jasně nejrychlejší Arón Canet ze Španělska, jenž vyhrál s náskokem sedmi desetin před Britem Jakem Dixonem. Salač, který zajel pátý čas i v jediném pátečním tréninku, na Caneta ztratil téměř 1,2 sekundy.

V královské třídě MotoGP získal po třech letech pole position šestinásobný mistr světa Marc Márquez, jenž se minulý víkend v Aragonii vrátil do MS po téměř čtyřech měsících a operaci paže. Hvězdný Španěl z továrního týmu Honda vyhrál kvalifikaci naposledy právě v Motegi v roce 2019, kdy se Velká cena Japonska jela před koronavirovou pandemií naposledy.

V první řadě Márqueze doplní Francouz Johann Zarco s ducati a Jihoafričan Brad Binder s KTM. Mistr světa a lídr šampionátu Fabio Quartararo odstartuje z devátého místa, tři příčky před svým nejbližším pronásledovatelem v MS Francescem Bagnaiou.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Motegi:

Moto3: 1. Suzuki (Jap./Honda) 2:11,246, 2. Ogden (Brit./Honda) -0,322, 3. García (Šp./GasGas) -0,542.

Moto2: 1. Canet (Šp./Kalex) 2:04,939, 2. Dixon (Brit./Kalex) -0,730, 3. Arbolino (It./Kalex) -0,952, ...5. Salač (ČR/Kalex) -1,184.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:55,214, 2. Zarco (Fr./Ducati) -0,208, 3. Binder (JAR/KTM) -0,323.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud