Jiří Uhlíř
5. května 2011 • 04:00

Mr. Bean se vrací do rallyového šampionátu

Autor: Jiří Uhlíř, Jan Černý
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi lákavá je budoucnost rally. Od víkendové Rally Sardinia vyzve soupeře značka Mini, na stejné soutěži oznámí vstup do WRC také Volkswagen. Tím ale výčet nových strojů nekončí! O mistrovství světa automobilových soutěží přemýšlejí Toyota, Renault, Hyundai a Saab. Naopak Škoda Motorsport se v nejprestižnější třídě v dohledné době neobjeví...



Od víkendové Rally Sardinia přichází do šampionátu Mini. Vůz, který proslavil komik Mr. Bean, si v šedesátých letech připsal několik vítězství i ve slavné Rally Monte Carlo.

Z mistrovství světa Mini odešlo roce 1979. S modelem Countryman vyrazí do italské šotolinové soutěže Kris Meeke a Dani Sordó, jenž dělal v Citroënu dvojku Loebovi. Celkově se letos objeví na šesti podnicích. „Budeme se hlavně připravovat na další rok,“ přiznal Sordó.

Mini se tak přidruží v šampionátu WRC k Fordu a Citroënu. V budoucnu se má však počet továrních týmů ještě zvýšit! Nové technické předpisy zavedly menší motor 1,6 turbo, díky čemuž se snížily náklady. A to láká další výrobce. Své možnosti analyzuje Renault, jenž by mohl soutěžit s Méganem Coupe, či s budoucí generací Clio.

Více o nových účastnících šampionátu čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud