7. ledna 2015 • 13:02

Macíka ve třetí etapě zpomalil utržený tlumič, třinácté místo ale udržel

Autor: iSport.cz, KM Racing
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí etapu Rallye Dakar zvládla posádka KM Racingu v kabině kamionu LIAZ nadstandardním způsobem, i když ve druhé části jízdy ze San Juanu do Chilecita se jejich LIAZ nevyhnul technickým problémům. Trio Martin Macík jr., Miloslav Janáček a Michal Mrkva dojelo v úterý čtrnácté a v celkovém pořadí mu patří 13. pozice.



Trasa vedla jednou z nejkrásnějších oblastí Argentiny, plné kaňonů a strmých vrcholů. Účastníci vytrvalostní soutěže si ale museli na úpatí And hlídat povrch cest s hrozícími nebezpečnými kameny. Kamiony čekal nejprve šestadvacetikilometrový přejezd, potom následovalo 284 měřených kilometrů, během nichž musela vozidla zdolat nadmořskou výšku 3500 metrů, a celé martýrium uzavřel dojezd o délce 232 km.

„Dneska to bylo OK. První půlka, kdy jsem jel v první desítce, byla super,“ hlásil z bivaku z Chilecito pětadvacetiletý pilot, který míjel první waypoint v pátém nejrychlejším čase. „Ve druhé části se nám bohužel utrhl tlumič, takže zbytek jsme jeli pomaleji, ale celkově stále držíme třinácté místo. Stále to vidím velmi pozitivně,“ pokračoval v hodnocení etapy Macík, který na kamaz vítězného Mardějeva ztratil přes půl hodiny.

V celkovém pořadí soutěže je jeho manko na ruského lídra necelých 43 minut. „Bylo to hodně rychlé a rozbité, na někom se už projevovaly známky únavy, ale my jsme v pohodě. Ve středeční etapě nás čekají první duny a už se na ně docela těším,“ hlásil Macík, který při přejezdu do Chile bude muset pokořit převýšení 4800 metrů, a následně se setká s realitou obávané pouště Atacama.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud