1. července 2016 • 15:29

Štajf se chystá na Rallye Bohemia. A navigovat ho bude i hokejista Hejda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední bramborový úspěch na Rallye Hustopeče dokumentoval stoupající výkonnost posádky Štajf – Rajnoha, startující ve voze ŠKODA Fabia R5 v klientském týmu Klokočka Škoda Czech National Team. Svou formu by posádka úřadujících vicemistrů Evropy ERC-2 chtěla potvrdit i na oblíbených tratích Rallye Bohemia, kde je Vojtěch Štajf jako doma.

 

 



„Poslední Rallye Hustopeče nám vyšla nad očekávání dobře, což jsme ani nečekali. Pomohl nám hlavně posun v nastavení vozu a jízda bez chyb na šotolinovém povrchu, na kterém jsme si to vážně užili a postupně se zabydleli na špičce startovního pole,“ pronesl ještě stále mile překvapený Vojtěch Štajf, pilot klientského speciálu Škoda Fabia R5 týmu Klokočka Škoda Czech National Team, před víkendovou Rallye Bohemia. 

Ta patří k jeho oblíbeným soutěžím, neboť zde v roce 2005 stanul na příčce nejvyšší – tehdy bral zlato coby pilot produkčního Subaru. „Bohemku mám rád. K regionu, kterým vedou tratě letošního podniku, mě pojí už zážitky z dětství. Máme tu rodinnou chalupu, zdejší silničky mám najeté a před 11 lety jsem zde dokázal zvítězit v absolutním pořadí. Takové umístění pro nás letos příliš reálné není, ovšem to neznamená, že bychom se nechtěli pohybovat v nejvyšších patrech české rallyové scény,“ těší se na zdejší bitvu s dalšími deseti speciály R5 v čele s továrním pilotem Škoda Motorsport Janem Kopeckým nebo zbylými silnými vozy WRC.

Cíle nejsou malé

Do Rallye Bohemia 2016 nastoupí zeleno-šedá ŠKODA Fabia R5 se startovním číslem 9. „Těší mě, že se já i celý tým s Fabií R5 učíme a sžíváme rychleji, než jsme předpokládali. Před sezonou jsme si dali předsevzetí, že bychom od poloviny roku, tedy právě od Rallye Bohemia, už chtěli jet hodně rychle. Ta chvíle právě nastává a já doufám, že na mých oblíbených tratích v okolí Mladé Boleslavi a na Liberecku budeme úspěšní alespoň tak, jako v Krumlově či Hustopečích. Nejsou to malé cíle, ale také nejsou nereálné,“ neskrývá své ambice Štajf.

Zároveň ale dodává: „Věřím v připravenost pořadatelského týmu a jeho profesionalitu. Několik rychlostních zkoušek je polokruhových, což je jistě příjemné pro diváky – uvidí soutěžní vůz dvakrát. Jenže to také vyžaduje citlivý přístup pořadatelů, aby vozy do rychlostního testu vpouštěli tak, aby nedocházelo k jejich vzájemnému dojíždění.“ Podotkl pilot klientského speciálu Škoda Fabia R5.

Do něj se na sobotní shakedown posadí špičkový hokejista NHL z týmu Colorado Avalanche Jan Hejda. Pořízek výšky 190 cm a váhy 95 kg si tak na chvíli vyzkouší práci navigátora, když mu svoje křeslo přepustí František Rajnoha. „O místo se nebojím, Honza je těžká váha a v rallye je každé kilo znát,“ dodává s úsměvem jemu vlastním Rajnoha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud