30. srpna 2018 • 08:45

Baja Poland přivítá i Čechy, Hozák se chystá na svou premiéru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atraktivní závod Baja Poland (31.8. - 2.9.) začíná v pátek i za účasti českých barev. Do bojů devátého podniku FIA World Cup Cross-Country soutěží se svým Hummerem zasáhne také Petr Hozák. Na sedadle spolujezdce bude sedět zkušený navigátor Marek Sýkora.



„Vývoj našeho vozu se o něco protáhl, ale myslím, že je to jen ku prospěchu věci. Maďarsko jsme vynechali kvůli obavám ze silných dešťů, což se nakonec potvrdilo. Naopak jsme ale uspořádali test na Slovensku, kterého se zúčastnili náš motorář Jean-Marc Schmidt, tlumičář Jozef Ferenc a týmový inženýr Norbert Klement. Hned od začátku vše fungovalo parádně, a tak jsem testy předčasně ukončil. Samozřejmě se objevily některé dětské nemoci, ale s těmi jsme si dokázali poradit. Polsko beru především jako ostrý test, který teprve ukáže, jak jsme naše auto postavili. Přeci jen ostrý závod žádný test nenahradí,“ krotí přehnaná očekávání Petr Hozák.

Petr Hozák figuruje ve startovní listině se zkušeným spolujezdcem Markem Sýkorou a s vozem Hummer H3 RS, který byl od základů přestavěný. Na samotné přestavbě se podílel také dlouholetý navigátor Patra Hozáka v rallye Josef Radina, který v novém týmu působí v technickém zázemí. Tou nejzásadnější změnou byla na přestavbě vozu instalace turbo dieselového agregátu BMW, a proto se vůz řadí do kategorie T1.2.

A koho dalšího uvidíme na startu Baja Poland? Mezi 113 automobily budou největšími hvězdami domácí jezdci Jakub Przygonski a Krzysztof Holowczyk. Polákům budou chtít zdatně konkurovat také ruská jména Vladimir Vasiliev a Konstantin Zhilcov. Zapomenout nesmíme samozřejmě ani na česká jména, kde vedle Petra Hozáka nastoupí pravidelný účastník Martin Prokop, Mirek Zapletal a Zdeněk Pořízek. S kamionem jede také Martin Macík

Soutěž odstartuje v pátek 31. srpna ve Štětíně slavnostním startem a prologem o délce sedmi kilometrů, který rozhodne o postavení jezdců do dvou sobotních zkoušek o shodné délce 220 kilometrů. Tento test bude namotaný převážně ve vojenském prostoru v Drawsku. Tato etapa je navíc považována za jednu z nejtěžších celého světového šampionátu dálkových soutěží. V neděli na účastníky čekají celkem čtyři měřené úseky poskládané z dvou testů o délce osmnácti a deseti kilometrů. Vítěz soutěže bude znám v neděli 2. září odpoledne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud