15. září 2018 • 12:00

Lídr Turecké rallye Neuville odstoupil z etapy, ztratil i Ogier

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí muž mistrovství světa Thierry Neuville odstoupil z druhé etapy Turecké rallye kvůli technické závadě a přepustil vedení v soutěži hlavnímu rivalovi v boji o titul Sébastienu Ogierovi. Ani jemu se ale poté nevyhnuly technické problémy, kvůli opravě přijel pozdě na start desátého testu a s minutovou penalizací se propadl na čtvrté místo.



Novým lídrem je Neuvilleův týmový kolega z Hyundai Andreas Mikkelsen z Norska s více než půlminutovým náskokem na piloty Toyoty Otta Tänaka a Jariho-Mattiho Latvalu. Ogier zaostává za prvním místem o 46 sekund, i tak má dobré vyhlídky minimálně na výrazné snížení manka v pořadí MS. Před Tureckou rallye ztrácel na druhém místě na Neuvillea 23 bodů.

Belgický lídr šampionátu hned v dnešní úvodní rychlostní zkoušce poškodil zavěšení předního levého kola a nemohl pokračovat. Předčasně tak skončila vyrovnaná bitva s Ogierem o vedení v závodě, v které měl Neuville po pátku minimální převahu tří desetin sekundy. "Nic jsme netrefili, nevím. Smůla, fakt smůla. Mohla to být skvělá bitva," litoval Neuville. Zkoušku ještě dokončil se ztrátou tři a půl minuty, do další už ale přes veškerou snahu o opravu neodstartoval.

Francouzský obhájce titulu Ogier měl plné ruce práce před desátou erzetou, ale poškození závěsu pravého předního kola opravil, dokonce pak test vyhrál a o vedení přišel jen kvůli penalizaci. "Už jsem myslel, že to nedáme dohromady. Už jsem nemohl, ještě chvíli a vzdal jsem. Nakonec jsem byl překvapený, že to fungovalo," přiznal Ogier.

V desáté zkoušce postihl technický problém i Jana Kopeckého. S poškozenou hnací hřídelí a s pohonem pouze zadních kol nabral více než tříminutové manko a přišel o vedení v kategorii WRC2. Na druhém místě nyní ztrácí minutu a deset sekund na Brita Chrise Ingrama, který rovněž řídí Škodu Fabia.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud