22. května 2021 • 20:25

První triumf Caise! Vyhrál Rallysprint Kopná, nezaszavil ho ani defekt

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se dočkal. Pilot rallye Erik Cais zvítězil na Rallysprintu Kopná. Závodník Fordu Fiesta Rally2 zvítězil před Tomášem Kostkou, třetí byl Miroslav Jakeš. Caise nezastavil ani defekt ve třetí rychlostí zkoušce, kdy musel jet s poškozenou pneumatikou dva kilometry. „Naštěstí jsme měli náskok, uhlídali jsme si to. To bylo klíčové. Emoce po vítězství jsou neskutečné,“ prohlásil Cais.



Pilot z Orsák Rallysport týmu dění na Kopné ovládl, byl nejrychlejší v pěti rychlostních zkouškách ze sedmi. Drtil konkurenci v podobě 119 posádek ze šesti států Evropy. Kromě Kostky a Jakeše přijel rychlý Polák Grzegorz Grzyb, zkušený Vojtěch Štajf nebo Němec von Thrun und Taxis Albert. „Je skvělé vybojovat vítězství v takové konkurenci. Je to můj první triumf v domácí soutěži,“ radoval se v cíli Cais po boku navigátorky Jindřišky Králové.

Na Kopnou přijížděl po soutěži v Itálii, kde musel odstoupit kvůli technickým problémům. O to více si úspěchu doma vážil. „Už tam jsem ukázal rychlost a dostal se mezi tři nejlepší. Na Kopné jsem to potvrdil. A až na třetí rychlostí zkoušku, v níž nás zbrzdil defekt, se mi dařilo a nastavené tempo jsem si pochvaloval,“ dodal Cais, který prý slavit nebude. „Spíše budu odpočívat. Musím být fit na testování, které máme v plánu příští týden v Německu.“

Pak Caise čeká soutěž v Litvě. V květnu odstartuje do prvního podniku evropského šampionátu. „Tenhle úspěch mě pořádně nabudil a moc se těším do dalšího programu,“ tvrdil nadšený Cais z Orsák Rallysport týmu.

Témata:  motorismus, Cais
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud