28. července 2021 • 16:56

ZNÁMKOVÁNÍ Čechů: Balvín proti obrům, přišel i nepopulární shot out

Autor: iSport.cz, jj
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Čeští basketbalisté na Francii nestačili 77:97 a o postup do čtvrtfinále si zahrají s USA. Jak se vedlo klíčovým hráčům sestavy a komu naopak druhý duel v olympijské skupině nesedl? Podívejte se na známky českého národního týmu.

  • Patrik Auda

    známka Sportu: 7
    minuty: 22:54
    body: 14
    doskoky: 2
    asistence: 0

    Podkošový pracant znovu dřel, neúnavně najížděl do koše. U něj máte jistotu, že když dostane balon, něco svou atletičností vytvoří. Znovu střílel z českého týmu nejvíc trestných hodů, z osmi jich proměnil ale pouhou polovinu.

  • Ondřej Balvín

    známka Sportu: 9
    minuty: 27:00
    body: 18
    doskoky: 8
    asistence: 0

    Ukázal přesnou rukou, v euforickém začátku 217 centimetrů vysoký titán trefil dokonce dvě trojky. Snažil se pasovat se s francouzskými obry, získal dva míče, k tomu přidal tři bloky. Nejlepší český hráč na palubovce, o čem svědčí i kolonka efektivity.

  • Jaromír Bohačík

    známka Sportu: 3
    minuty: 23:07
    body: 0
    doskoky: 1
    asistence: 1

    Tohle není jeho turnaj. Stejně jako olympijská kvalifikace v Kanadě mu nevychází ani Tokio. Proti Francii zapsal nepopulární shot out, teda 0 bodů na kontě. Za 23 minut se dostal jen k 3 střelám. Příspěvek opory z MS v Číně citelně chybí.

  • David Jelínek

    známka Sportu: 6
    minuty: 16:11
    body: 6
    doskoky: 2
    asistence: 3

    Trefil dvě trojky ze dvou, potvrdil roli excelentního střelce. Přidal tři asistence, jinak se však proti těsné obraně Francie neprosadil.

  • Tomáš Satoranský

    známka Sportu: 6
    minuty: 34:39
    body: 14
    doskoky: 3
    asistence: 10

    Měl neskutečně těžkou pozici. Francouzi se rozhodli uříznout hlavu hadu, v obraně šlapali po Satoranském zcela nemilosrdně. Z toho rezultovaly 4 ztráty, na turnaji už jich má 10. Ale také už sesbíral celkem 18 asistencí, proti Francii 10.

  • Blake Schilb

    známka Sportu: 3
    minuty: 15:59
    body: 0
    doskoky: 1
    asistence: 2

    Není už nejrychlejší, v sedmatřiceti letech to měl proti neskutečně atletickým soupeřům složité. Netrefil jedinou ze čtyř střel, na hřišti dostal nakonec pouhých 16 minut.

  • Jakub Šiřina

    známka Sportu: 6
    minuty: 15:28
    body: 6
    doskoky: 1
    asistence: 4

    Jedno z příjemných překvapení olympijského turnaje. Všudybyl z Opavy je na palubovce cítit, trefil dvě ze čtyř trojek, rozhodně si proti světové elitě nevedl špatně.

  • Jan Veselý

    známka Sportu: 5
    minuty: 32:11
    body: 19
    doskoky: 5
    asistence: 3

    Je známý tím, že kontakt nevyhledává. Rád střílí z jasných pozic, které mu spoluhráči připraví. Proti francouzským hromotlukům sice skóroval, se svou subtilní postavou ale nebyl velkým faktorem.

    Hodnotí se na škále 1 až 10, známka 10 je nejlepší. Hodnoceni jsou basketbalisté, kteří odehráli 10 a víc minut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud