18. dubna 2021 • 08:40

Golfistka Spilková zaznamenala druhý nejlepší výsledek na LPGA, byla 12.

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Klára Spilková skončila na turnaji na Havaji na děleném 12. místě a zaznamenala druhý nejlepší výsledek na LPGA Tour. Česká profesionálka měla po čtyřech kolech na ostrově Oahu 17 ran pod par. Z šestnáctého vítězství na okruhu v kariéře a prvního po třech letech se radovala Novozélanďanka Lydia Koová se skóre -28.



„Celý týden jsem hrála uvolněně a golf tak nějak plynul sám od sebe. Nemusela jsem přemýšlet, co bylo a co bude, ani se stresovat. Na to, že jsem dlouho neměla jistotu, kde budu hrát, to dopadlo dobře a jsem spokojená,“ řekla Spilková v tiskové zprávě.

Šestadvacetiletá hráčka vstupovala do finálového kola na hřišti v Kapolei Golf Clubu, na poměry LPGA relativně krátkém (5850 metrů), na děleném 16. místě a stejně jako ve třetím kole obešla osmnáctku s 67 ranami (-5). „Dařilo se mi patovat a cítila jsem se dobře. Hra byla solidní,“ ohlédla se za sedmi birdie a dvěma bogey na jamkách jedenáct a dvanáct. „Dvakrát jsem zatáhla ránu do pozice, odkud se nedalo dobře přihrát,“ vysvětlila zaváhání.

Skóre -17 je pro Spilkovou nejlepší na okruhu LPGA. Jedna rána dělila pražskou rodačku od elitní desítky. „Pomohlo mi i to, že na Havaji žije část mé rodiny. Při turnaji se na mě byla podívat teta,“ prozradila Spilková. Na LPGA byla nejlépe osmá loni v lednu v Gainbridge.

Na elitní zámořské sérii startovala v letošní sezoně poprvé, jelikož se do předešlých turnajů nedostala. „Po dvou pondělních kvalifikacích na LPGA a dvou startech na Symetra Tour jsem se na tenhle turnaj moc těšila. Byla jsem celá nažhavená,“ řekla Spilková.

Klára Spilková v úvodních kolech kvalifikačního turnaje LPGA
Klára Spilková v úvodních kolech kvalifikačního turnaje LPGA

Za dělené 12. místo vydělala 31.197 dolarů, přes 670 tisíc korun, díky čemuž je v žebříčku roku na 75. místě a bude mít větší šanci se kvalifikovat do turnajů.

Zároveň si vylepší pozici i ve světovém žebříčku a upevní si místo mezi šedesátkou hráček v redukovaném pořadí pro účast na olympijských hrách v Tokiu.

Chvilku se ještě zdrží na Havaji a po zastávce v Česku se na LPGA znovu objeví na turnaji Pure Silk Championship ve Virginii od 20. května.

Bývalá světová jednička Koová turnaj ovládla suverénně s náskokem sedmi ran. Na děleném druhém místo mimo jiné skončila Američanka Nelly Kordová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud