26. července 2021 • 00:49

Šílenost v Tokiu. Začal závod, ale… Triatlonistům stál v cestě obří člun!

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nevidí! Triatlonový závod mužů na olympijských hrách v Tokiu začal nepochopitelným zkratem pořadatelů. Když startér dal signál ke skoku do vody, zhruba třetina závodníků zůstala stát na molu. Proč? Důvod byl jednoduchý: přímo před nimi se nacházel velký motorový člun!



Mužský závod v triatlonu, do kterého nenastoupil žádný Čech, přinesl nepochopitelný úvod. Start byl naplánován už v půl sedmé ráno. A jako kdyby se brzké vstávání podepsalo i na organizátorech. Ti totiž předvedli neskutečný zkrat.

Když zazněl signál ke startu, většina závodníků skočila do vody a naplno plavala. Jenže zhruba třetina z nich zůstala stát na molu, jelikož se před nimi stále nacházel velký člun…

Start se musel opakovat. Jenže nastal další problém. Triatlonisté, kteří skočili do vody, nevnímali zvukový signál. Pořadatelé je tak museli nahánět na vodních skútrech či paddleboardech. Některé borce se podařilo zastavit až po několika desítkách metrů.

Druhý start o pár minut později už se vyvedl. Ze zlaté medaile se nakonec po fantastickém finiši radoval Kristian Blummenfelt z Norska.

Pořadatelé na vodních skútrech a lodích museli závodníky poslat zpět na start
Pořadatelé na vodních skútrech a lodích museli závodníky poslat zpět na start

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud