28. července 2012 • 23:04

VIDEO: Emmons dostala bramboru, kterou líbala jako zlato

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Velkou a dobrou bramboru jako odměnu za čtvrté místo jí sice slíbili táta s manželem, střelkyně Kateřina Emmons si ji však odnesla z Českého domu v Londýně. I když jí syrová odměna podle prvního ušklíbnutí rozhodně sladce nechutnala, líbala ji jako pravé zlato. Fanouškům dojatě děkovala za podporu a slibovala pro ně další radost.



„Budu se snažit pro Českou republiku vybojovat další účastnické místo na olympiádu, ale jestli tam pojedu, to je ještě hodně za dlouho,“ říkala trojnásobná olympijská medailistka, která tentokrát ve finále vzduchovky zůstala po velkém boji se sebou samou 1,2 bodu za bronzovou pozicí. Manžel Matt pro ni však měl jen slova chvály. „Říkal mi, že jsem stejně největší borec,“ líčila střelkyně, kolem které se shlukl pořádně velký dav se žádostí o fotky a podpisy.

Americký střelec sám moc dobře ví, jaké to je obhajovat úspěch. „Jet na olympiádu je pro Katku vzrušující, ale je to pro ni taky velký tlak, jestli získá medaili, protože na ni už dvakrát dosáhla. Někdy je těžké to zvládnout, ale ona si vedla velice dobře. V soutěži měla pomalejší start, ale pak předvedla to, v čem je tak dobrá.“

Emmons musela bez chyby odstřílet deset ran během deseti minut, což je zvlášť pro ni krátká doba. „Zvládla to velice dobře,“ říkal manžel. „To jsem na ní vždycky obdivoval, tohle dokáže lépe než skoro kdokoli, koho jsem potkal.“

Kateřina Emmons si užívala v českém domě i čtvrté místo
Video se připravuje ...

Kateřinu Emmons čeká v pátek ještě závod v malorážce na 3x20 ran, jejího manžela v pondělí vzduchovka a další pondělí malorážka na 3x40 ran.

Střelečtí manželé spolu bydlí u české výpravy. „U českého týmu máme větší pokoj, což u mého nešlo. Američané to berou v pohodě, chápou to. Kačka je součástí našeho týmu stejně jako já jsem součástí toho českého. Není v tom problém. A navíc domy našich výprav jsou ve vesnici sto metrů od sebe,“ říkal Matt Emmons.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud