1. srpna 2012 • 14:50

Kosteleckého motivuje i bronzová švagrová. Čeští Emmonsovi nebudeme, směje se

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Sám chce uspět, ale motivaci má i v rodině. Střelec David Kostelecký sice do Londýna odletěl až dnes, přesto už jednu medaili z Londýna oslavil – bronz ve skeetu vybojovala o víkendu jeho švagrová, slovenská střelkyně Danka Barteková. Napodobit ji, to by byla paráda, usmívá se obhájce zlata z Pekingu.



Jejich malý syn Denis běhal po zahradě s tlumiči na uších, v lednici bylo nachystané šampaňské. A skutečně bouchlo! „Oba jsme měli slzy v očích,“ přiznala pro slovenská média Lenka Kostelecká, manželka českého střelce Davida a sestra Danky Barteková.

Ta napodobila Kosteleckého, po jeho zlatu z Pekingu získala bronz a hodila tak rukavici zase na stranu českého brokaře.

Kostelecký se v Londýně představí na začátku příštího týdne a v koutku duše si hřeje svůj další medailový sen.

„Jenže střelba se nedá odhadovat moc dopředu. Jednak je nás tam dvacet až třicet adeptů na medaili a pak taky může závod ovlivnit počasí. Dančin bronz neberu jako výzvu, naštěstí už svoji medaili mám, ale kdybychom měli další, nezlobil bych se. Už tak je abnormální, že máme doma dvě,“ připomněl 37letý střelec.

Úspěch manželčiny sestry si doma v Rebešovicích u Brna náležitě vychutnal, i symbolickým šampaňským. Přípravu Danky Bartekové sledoval, fandil jí.

„Ona si to hrozně zaslouží. Trénovala, bojovala, byl na ni i tlak na Slovensku, protože medaile se tak trochu čekala,“ podotkl.

David Kostelecký před odletem na olympijské hry do Londýna
Video se připravuje ...

Čeští fanoušci na oplátku čekají medaili od něho. Přestože je střelecká špička vyrovnaná, veřejný tip je jasný: obhájce zlata půjde zase vysoko! Ne nadarmo byl vloni stříbrným na mistrovství světa i Evropy.

Na jedné olympiádě by tak Kostelečtí (plus Bartekovi) mohli napodobit jinou střeleckou rodinu, Kateřinu a Matta Emmonsovy. Ti sbírali medaile společně na olympiádách v Aténách i v Pekingu.

„Tak oni jsou manželé, takže napodobovat je my ani nemůžeme, protože Danka je moje švagrová,“ upozorňuje Kostelecký s úsměvem. Každá další olympijská „placka“ bude do jejich pomyslné rodinné bilance něčím navíc.

A kdo ví, jak to bude, až se ke střelbě vrátí po mateřské pauze i Lenka Kostelecká.

„Žádní sběratelé my nejsme,“ směje se sama. Nicméně dodává: „Ale konec to snad ještě není.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud