Květoslav Šimek
9. června 2015 • 11:40

Další komplikace na cestě do Ria. Judista Jurečka si utrhnul meniskus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok a půl se dával dohromady po operacích ramene a kolena. Čtyřiadvacetiletý havířovský judista Alexandr Jurečka kvůli tomu klesl z 8. místa světového žebříčku na 52. (váha do 90 kg). Nedávno se na tatami vrátil, aby bojoval o nominaci na olympijské hry v Brazílii 2016. A přišlo další zranění! Na soustředění v Turecku si Jurečka utrhnul meniskus.



„Stalo se mi to na tréninku při rutinním pohybu,“ popisuje Alexandr Jurečka. „Při přetočení jsem ucítil bolest a hned jsem věděl, že je něco špatně. Ještě jsem to zkusil, ale nešlo to, takže následoval odjezd domů a cesta pod nůž.“

Svého snu o startu na olympiádě se ovšem Jurečka nevzdával ani v nemocnici. Artroskopický zákrok a následná léčba si naštěstí tentokrát nevyžádá tak dlouhý čas předešlá zranění. Už v tomto týdnu by chtěl dokonce Jurečka znovu začít lehce trénovat.

„Museli jsme ale trošku přehodnotit cíle,“ říká jeho osobní trenér Marcel Frenštátský. „Naštěstí utržený meniskus je zranění lehčího charakteru, takže dlouhodobý plán, což je nominace na olympijské hry, zůstává. Pro mě jako trenéra je nejdůležitější, že Saša po té rok a půl dlouhé zdravotní pauze ukázal, že stále patří do světové špičky.“

Jurečka před aktuálním zraněním absolvoval dva turnaje. Na Grand Slamu v Baku došel až do čtvrtfinále. Všechny duely vyhrával před časovým limitem. „Poslední týdny ukázaly, že jdeme společně s trenérem správnou cestou,“ věří Jurečka a doufá, že se teď stihne připravit i na historicky první Evropské hry v Baku (12.- 28. června) a hlavně na srpnové mistrovství světa v Astaně (24. - 29. srpna).

Tam už by měl být havířovský judista zcela fit a bojovat o nominaci na olympiádu. „Už se nemůžu dočkat, až zase obléknu kimono!,“ dodal Jurečka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud