18. srpna 2016 • 18:00

Lochte má ostudu! Plavci si vymýšleli, místo přepadení ničili benzínku

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno je jinak! Čtyři američtí plavci včetně hvězdného Ryana Lochteho byli vyšetřovateli usvědčeni, že lhali o loupežném přepadení. Při něm jim měli údajně ozbrojení lupiči vydávající se za policisty sebrat peníze a telefony. Jak prokázalo vyšetřování, sportovci místo toho opilí rozmlátili záchod na benzínové stanici, odmítli zaplatit škodu a dostali se do potyčky s místním pracovníkem bezpečnostní služby.



Už při odletu dvou z Lochteho společníků bylo znát, že něco není v pořádku a verze plaveckých hvězd zřejmě úplně nesedí. Mluvčí Amerického olympijského výboru potvrdil, že z letadla byli vyvedeni Lochteho společníci z nočního tahu Jack Conger a Gunnar Bentz.

Lochte už dříve NBC řekl, že ozbrojení lupiči se vydávali za policisty, čtveřici plavců v taxíku zastavili a sebrali jim peníze či mobilní telefon. Brazilská policie ale podle agentury AP neměla dostatek důkazů, že se loupež odehrála. Plavci podle ní nebyli schopni během policejních výslechů popsat klíčové detaily, protože byli opilí.

Nakonec se ukázalo, že všechno bylo úplně jinak. Jak ukázaly záběry z průmyslové kamery, plavci na benzínové stanici zničili záchod. Když odmítali zaplatit škodu, jeden z místních pracovníků po nich požadoval zaplacení škody. "Potom mu dali nějaké peníze a zmizeli," cituje svůj zdroj web britského deníku Daily Mail.

Bavili se, udělali chybu, řekl mluvčí olympiády

Americký olympijský výbor nejnovější vývoj nekomentoval. Mluvčí her Mario Andrada hovořil o plavcích smířlivě. "Závodili pod obrovským tlakem. Dejme jim pokoj. Občas člověk udělá věci, kterých lituje. Bavili se, udělali chybu a život jde dál," řekl.

Lochte zřejmě stačil před ostudou utéct domů. Stihl to ještě před rozhodnutím soudu, že kvůli vyšetřování nesmí opustit zemi. Návrat dvanáctinásobného olympijského medailisty agentuře AP potvrdil jeho otec. Reportéři AP, kteří sledují plavcův dům v Severní Karolíně, ale Lochteho osobně nespatřili.

Jeho společníci Jack Conger a Gunnar Bentz byli zadrženi na letišti, o místě pobytu čtvrtého plavce Jamese Feigena nejsou přesné informace, ale měl by být ještě v Brazílii.

Američtí plavci Gunnar Bentz a Jack Conger na letišti v Riu, kde museli opustit letadlo mířící do USA, aby byli k dispozici brazilským vyšetřovatelům v případu jejich okradení
Američtí plavci Gunnar Bentz a Jack Conger na letišti v Riu, kde museli opustit letadlo mířící do USA, aby byli k dispozici brazilským vyšetřovatelům v případu jejich okradení

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud